Starman lõpetas PBK näitamise

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Kaabelevioperaator Starman lõpetas esmaspäevast, 12. jaanuarist vene telekanali Pervõi Baltiskii Kanal (PBK) edastamise, sest vene telekanalite vahendaja nõuab 300 protsendilist hinnatõusu.

Starmani võrguarendusdirektori Indrek Ildi teatel on Starman sunnitud PBK edastamise lõpetama, sest läbirääkimisi vene telekanalite vahendaja MTÜ Balti Autorite ja Leviliiduga pole saatnud edu.

"Starman ei saa leppida MTÜ Balti Autorite ja Leviliidu nõutava 300 protsendilise hinnatõusuga kanalite levitamisõiguse jätkamiseks," selgitas Ild. „Tänases majanduslanguse olukorras pole nii suur hinnahüpe mingilgi viisil põhjendatav, sest saab tulla ainult televaatajate rahakoti arvelt. Balti Autorite ja Leviliit pole meie ettepanekutega nõustunud ega ka mingeid omapoolseid kompromisslahendusi pakkunud. Seetõttu oleme sunnitud asendama PBK Starmani võrkudes teiste venekeelsete telekanalitega. Vabandame nende klientide ees, keda PBK asendamine Starmani programmivalikus teiste kanalitega häirib."

Ildi teatel asendatakse PBK Starmani klientide programmivalikus teiste venekeelsete kanalitega.

Starmani kaabeltelevisiooni võrkudes Tallinnas, Sillamäel, Tartus, Pärnus, Rakveres ja Valgas teemakanaliga Ohhota i Rõbalka. Jõgeva, Põltsamaa, Põlva, Paide Viljandi, Võru, Haapsalu ja Kuressaare võrkudes ning maapealse leviga digitaaltelevisiooni ZUUMtv võrgus on PBK senises asukohas kättesaadav populaarne telekanal NTV Mir. Ainsana jääb PBK sagedus hetkel tühjaks Paldiski kaabel-tv võrgus, kuid ka Paldiski klientide jaoks otsitakse uut venekeelset telekanalit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles