Eesti ujuja Merle Liivand püstitas «merineitsina» ujudes maailmarekordi

Elu24
Copy
Merle Liivand
Merle Liivand Foto: Erakogu

Floridas elav eestlannast ujuja Merle Liivand püstitas äsja maailmarekordi! Liivand on esimene inimene maailmas, kes on ujunud merineitsisabaga ning käsi kasutamata kümne kilomeetri pikkuse distantsi. 

Liivand jagas uudist maailmarekordist Instagramis. «Tahan tänada kõiki oma toetajaid ja neid, kes saatsid motiveerivaid tsitaate,» alustas Liivand oma postitust. 

«10 kilomeetrit merineitsisabaga ja käsi kastamata on raamatus! («Guinnessi rekordite raamat» - toim) Minu aeg – 2.54!» rõõmustas eestlanna ja tunnistas, et treenis rekordi nimel kõvasti.

«Isegi vetelpäästja küsis minult kolm korda, kas minuga on kõik korras,» kirjeldas Liivand lühidalt rekordi sooritamist, kus vetelpäästja tundis muret eestlanna ujumistehnika üle.

Lõpetuseks tunnistas Liivand, et on vaja taastuda ja lisas: «Aitäh veel kord kõigile!»

Monolestaga ujus Liivand esimest korda juba ligi 15 aastat tagasi ning merineitsina on eestlanna ujunud alates aastast 2014.

Maailmarekordi püstitamise mõte, nagu paljudel teistel, on Liivandil olnud juba aastaid. «Peamine oli tuua tähelepanu ookanide reostusele,» kommenteeris ujuja Elu24-le oma saavutust. 

Praegu töötab Liivand merineitsi koolituses ja uusimate võtetega. «Üheks eesmärgiks on ka seda ujumistehnikat promoda avavee võistluste korraldajatele,» täpsustas eestlanna, kelle sõnul võib peagi võistlustel kohata eraldi merineitsi üksusele.

«Küll vähem kui 10 kilomeetrit, pigem 100 või 200 meetrit,» lisas Liivand.

Ka selle aasta aprillis püstitas Liivand ajaloolise rekordiga. Eestlanna ujus «merineitsina» ümber Miami Veneetsia saare, et tähelepanu tuua ookeani reostusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles