Ettevaatust! Nende kaunitaridega sõbrustades võid netikelmide lõksu langeda

Elu24
Copy
Desy Adelia jahib Facebookis sõpru.
Desy Adelia jahib Facebookis sõpru. Foto: Facebook / Kuvatõmmis

Facebookis otsivad sõpru võõrapäraste nimedega kaunid naised, kelle profiilipiltide ja sisu juurde sobiks kirjutada «alla 18 keelatud». Naiste täpne eesmärk ei ole teada, kuid ilmselt soovitakse uutelt «sõpradelt» raha välja pressida, hoiatab veebikonstaabel Andero Sepp. 

Üks hea näide on täna hommikul Eesti meestele Facebookis sõbrakutseid saatnud Desy Adelia Miranty Lie, kes on väidetavalt pärit Texasest ja elab Oklahoma osariigis. Facebooki info järgi on neiu vallaline ning liitus veebilehega 2014. aastal.

Sõpru otsiv neiu on kontole lisanud kolm pilti, üks seksikam kui teine. Kõik fotod on lisatud korraga täna, Eesti aja järgi umbes kella kümne ajal hommikul. 

Mõned tunnid hiljem on Desy lisanud veel kaks pilti, olles ühel neist praktiliselt topless. «Tere. Palun külastage minu täiskasvanute saiti,» kirjutab Desy enda ainsal postitusel Facebooki seinal.

Desy Adelia jahib Facebookis sõpru.
Desy Adelia jahib Facebookis sõpru. Foto: Facebook / Kuvatõmmis
Desy Adelia jahib Facebookis sõpru.
Desy Adelia jahib Facebookis sõpru. Foto: Facebook / Kuvatõmmis
Desy Adelia jahib Facebookis sõpru.
Desy Adelia jahib Facebookis sõpru. Foto: Facebook/Kuvatõmmis

Lisaks Desyle on semujahil ka keegi neiu Walid, kellel on juba üle tuhande sõbra. «Vaadake minu kuumaid fotosid, minu kollektsiooni ja pornoteid, see on minu kontakt, kallis, tasuta,» postitab Walidi vigases eesti keeles. 

Erinevalt Desyst ei ole Walid lisanud endast paljastavaid pilte.

Ka Walid otsib Facebookis sõbrasuhteid.
Ka Walid otsib Facebookis sõbrasuhteid. Foto: Facebook / Kuvatõmmis

Veebikontstaabel Sepp soovitab selliseid sõbrakutseid mitte vastu võtta. Aga juhul, kui huvi on suur Desy või mõne muu seksika naisega sõprust luua, siis pea meeles:

1) kui Sul on naine ja lapsed, siis tuleta nende olemasolu endale meelde enne, kui mõne rumalusega hakkama saad, tagajärjed võivad olla pöördumatud.

2) kinni teibitud veebikaamera aitab oluliselt kaasa, väite: «Mul on sinust nüüd kompromiteeriv video,» ümber lükkamiseks.

3) üldiselt võiks veebikaamera olla suunatud vöökohast kõrgemale.

4) pükste, või muude taoliste intiimpiirkonda katvate esemete eemaldamine ei ole soovituslik, isegi teibitud veebikaameraga mitte.

5) kui ikkagi õnne proovid siis pea meeles, et ka tagajärgede eest vastutad siin ikkagi Sina ise,» soovitab Sepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles