Eesti esimene õudusfilm tahtis viia Franz Malmsteni pea otsast

Elu24
Copy
Franz Malmsten
Franz Malmsten Foto: Instagram

Näitleja Franz Malmsten (19) rääkis saates «Hommik Anuga», milliseid ohtlikke ja hirmuäratavaid trikke ta tegi Eesti esimeses täispikas õudusfilmis «Kiirtee Põrgusse». 

Saatesse olid kohale kutsutud filmirežissöör Urmas Eero Liiv ja osatäitja Franz Malmsten, kes jagasid vaatajatega pikantseid lugusid ohtlike stseenide filmimise telgitagustest. 

Noor näitleja tõdes saates, et tal puges paaril korral filmimise käigus hirm naha vahele.

«Eesti filmi kõige parem vikatisteen on meie filmis, kus Franzu kõri püütakse vikatiga läbi lõigata ja vikat käis päriselt noore näitleja kõri eest läbi,» muljetas Liiv ühe kõige kriitilisema stseeni filmimist. 

Kuna filmitegijatel ei olnud võimalik kasutada eriefekte, siis otsustati filmistseenis, kus Kersti Heinloo tegelaskuju maas lamavat Franzi tegelaskuju terariistaga ähvardab, kasutada päris vikatit. 

Filmirežissöör Liiv pani stseeni tarbeks Heinloo kleidi selga ja võttis vikati kätte ja läks Franzi tegelaskujule kallale.

«Vikatiga tuli nii järsult vehkida, et kui ikkagi liiga tugevalt minna, siis Franz olekski haiget saanud,» kirjeldab Liiv.  

«Usalda mind, usalda, Franz võttis end kokku ja läksime,» rääkis Liiv. 

«Siis tuli see mees, keda ma usaldama pidin ja hakkas vikatiga minu ees tõmbama ja esimesel korral lendas see raudvikat pideme küljest ära,» kirjeldab Malmsten.

Franz lisas: «Siis ma tõesti kartsin, see oli hirmus.»

Õnneks lendas vikat noore näitleja kõrist mööda.

«Sellel hetkel kõik ehmatasid, siis tõmbas seest kõhedaks, aga me pidime kohe uuesti tegema,» rääkis noor näitleja. Stseen tehti kahe duubliga ära.  

Lisaks kirjeldas Liiv saates, kuidas Malmsten kaotas ühe jooksustseeni käigus peaaegu teadvuse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles