Noor kliimaaktivist ei ole viimased 4 aastat «uusi» riideid ostnud

Elu24
Copy
Ella Kim Marriott on noor kliimaaktivist, kes on viimased neli aastat ostnud riideid ainult kaltsukast.
Ella Kim Marriott on noor kliimaaktivist, kes on viimased neli aastat ostnud riideid ainult kaltsukast. Foto: SWNS.com/Scanpix

Kanadast pärit Ella Kim Marriott (20) on kliimaaktivist, kes on valinud keskkonnale mõeldes jätkusuutliku elustiili. Noor neiu ei ole viimased neli aastat kulutanud raha «uutele» riietele ja ostleb ainult kaltsukates, vahendab metro.co.uk.

Üliõpilane Marriott on kirglik kliimaaktivist, kes elab võimalikult jätkusuutlikult. Ta on vegan, lendab lennukiga maksimaalselt kord aastas ning ostab juba viimased 4 aastat kõik oma riided kaltsukast.

«Ma olin kümnendas klassis, kui vaatasin dokumentaali moetööstusest, mis rääkis töötingimustest tehastes ning jätkusuutmatutest materjalidest,» rääkis Marriott oma praeguse elustiili inspiratsioonist. 

«Prügimäele satub miljardite dollarite väärtuses riideid. Tehastes koheldakse töötajaid halvasti ning neil on halvad tööõigused ja -tingimused,» kurtis Marriott. Lisaks tõi noor kliimaaktvist probleemina välja moetööstuse ulatusliku transpordisüsteemi.

«Tahtsin lõpetada selle tööstuse toetamise ja loobusin «uute» riiete ning kiirmoe ostmisest,» rääkis kanadalanna. 

Ella Kim Marriotti ostab ainult kasutatud riideid ja usub, et tema stiil on tänu sellele paranenud.
Ella Kim Marriotti ostab ainult kasutatud riideid ja usub, et tema stiil on tänu sellele paranenud. Foto: SWNS.COM/Scanpix

Nüüd on Marriott viimased neli aastat ostnud riideid vaid kaltsukast ning tunnistab, et tema stiil on tänu sellele paranenud.

«Arvan, et näen nüüd parem välja,» pakub Marriott, kes toob enda ostlemisharjumuste seas ainsa miinusena välja selle, et kaltsukatest on raskem leida spetsiifilisi tooteid. Samas on kaltsukatel suur pluss: «sa leiad sealt väga ainulaadseid esemeid.»

Ainsad riided, mida Marriott kaltsukast ei osta, on sokid ja aluspesu. «Samas ei ole ma viimase nelja aasta jooksul ühtegi paari aluspesu ostnud,» tunnistab Marriott. Kaltsukast ostetud riided, mida neiu enam ei kanna, viib ta sinna tagasi. 

Hiljuti ostis Marriott endale ka keskkonnasõbralikud menstruatsioonipüksikud, et lõpetada naiste hügeenitarvete ostmine.

Oma elustiiliga loodab Marriott teisi inspireerida ja näidata, et moekas saab olla ka jätkusuutlikult. «Kõigil on ootused ja keegi ei ole ideaalne. Peame lihtsalt tegema nii palju, kui saame,» lisas Marriott lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles