J.M.K.E. tähistab sünnipäeva vägeva peoga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Tamme
Villu Tamme Foto: Peeter Langovits

Alternatiivmuusikaürituste sari «Featuring:» kutsub kõiki pungisõpru 16. jaanuaril Tallinna uude rokiklubisse Tapper, et pidada maha Eesti legendaarseima punkbändi J.M.K.E. 23. sünnipäevapidu.



Sünnipäevalast tulevad õnnitlema ansamblid Punkentsefaliit, Conflict OK!, Psychoterror, Kurjam, Müstika ja Chungin & The Strap-On Faggots, kes esitavad muuhulgas valikuliselt nii üksteise kui ka sünnipäevalapse repertuaari kuuluvaid lugusid.



Ansambli looja ja liider Villu Tamme kirjeldab J.M.K.E. senist ajalugu üsna lihtsalt:


«1985. aasta lõpupoole tulime tasapisi õllekastide toetusel kokku, 18. jaanuaril 1986 sündisime päriselt. Mina olen ainus, kes on seda kõverat ja porist teed algusest kuni tänaseni sammunud. Praegune koosseis on püsinud  2000. aastast, kõige noorem liige Tirts oli J.M.K.E. alguses alles siputav imik.»



Tamme sõnul on sünnipäevad aastate möödudes J.M.K.E.-le järjest olulisemaks saanud ja 23. sünnipäeva eel leiab ta, et iga sünnipäev on pärast niivõrd soliidsesse ikka jõudmist pidulikku tähistamist väärt.



«Umbes selline tunne on, et ega bändi väga kauaks enam pole ja nüüd tulebki igal aastal hoolega sünnipäeva pidada, sarnaselt inimestega, kel muidu on  juubelid iga 10 aasta tagant, aga kui tegemist juba tudiseva raugaga, hakatakse igal aastal raadios õnnitlema,» ütles Tamme, kelle sõnul suudab  ta siiani pidevalt bänditegemisest enda jaoks midagi uut ja huvitavat leida.



Villu Tamme arvates on idee, et teised bändid võiksid sünnipäeval esitada J.M.K.E. lugusid omas võtmes, päris põnev ning ka sünnipäevalaps kavatseb selle ära proovida niipea, kui sobiv muusikapala leitud.



Tulevikuplaanidest ja uuest plaadist rääkides jäi Villu Tamme salapäraseks, viidates vaid sellele, et peatselt algab uue J.M.K.E. plaadi salvestussessioon, mille fännideni jõudmine võib võtta siiski veel veidi kauem aega.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles