Inglismaa surmaveoki juht Mo Robinson astus kohtu ette (2)

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy

25-aastast veokijuhti Maurice Robinsoni süüdistatakse lisaks 39 inimese tapmisele veel inimeste kaubitsemise vandenõus, ebaseaduslikule immigratsioonile kaasaaitamise vandenõus ja rahapesus. 

Esmaspäeva hommikul algas Suurbritannias kohtuistung Maurice «Mo» Robinsoni üle, keda süüdistatakse 39 immigrandi surmas, vahendas Echo News

Juhtumit arutati Essexis asuvas Chelmsfordi kohtus. Ajakirjanikest pungil kohtusaalis andis Robinson ütlusi videosilla vahendusel. 

Kohtukunstniku joonistus Maurice Robinsonist
Kohtukunstniku joonistus Maurice Robinsonist Foto: PA images/Scanpix

Eesti aja järgi pärast keskpäeva alanud kohtuistungi alguses loeti Robinsonile ette talle esitatud süüdistused.

Kokku seisab mees kohtu ees 43 erineva kuriteosüüdistusega. 

Lisaks 39 inimese tapmisele esitati Robinsonile kaks süüdistust inimkaubanduse hõlbustamise vandenõus. Lisaks süüdistati teda rahapesus ja kuritegeliku vara omamises.

Robinsoni advokaat Julian Hayes ei esitanud kautsjonitaotlust.

Ainus, mida hallikat vanglariietust kandnud Robinson videosilla vahendusel kohtule kinnitas, oli tema nimi, vanus ja kodune aadress, vahendas BBC.

Rohkem talle sõna ei antud.

Esmaspäevane istung oli pigem protseduuriline ja kestis alla tunni. Seal pandi paika, et juhtum läheb edasi Old Bailey kohtusse ehk Inglismaa ja Walesi keskkriminaalkohusse.

Kohtus otsustati, et 25-aastane Maurice Robinson viibib vahi all veel vähemalt 25. novembrini, mil algab esimene istung Old Baileyse kohtumajas.

Chelmsfordi kohtus algas esmaspäeval istung Mo Robinsoni üle, keda süüdistatakse 39 inimese tapmises.
Chelmsfordi kohtus algas esmaspäeval istung Mo Robinsoni üle, keda süüdistatakse 39 inimese tapmises. Foto: PA images/Scanpix

Vaatamata sellele, et Robinsoni kohtumajja istungile ei toodud, oli kohtumaja lähedusse kogunenud suurem hulk politseinikke ja ka ajakirjanikke. 

Politsei küsitles 25-aastast Mo Robinsoni pärast surnukehade veokist avastamist 72 tundi. Pärast seda mees vahistati ja talle esitati 39 inimese mõrvasüüdistus.

Veok ja selle kohutav koorem

* 23. oktoobril kell 01.40 kutsus veokijuht Mo Robinson politsei Essexis asuvasse Wateglade'i tööstusparki.

* Sündmuskohale saabunud Essexi politsei leidis veoautost 39 surnuks külmunud inimest.

* Hukkunutest 31 olid mehed ja kaheksa naised. Hukkunute seas oli üks teismeline. 

* Algselt arvati, et kõik 39 ohvrit on Hiina kodanikud.

* Suurbritannias baseeruv kogukonnaühendus VietHome teatas aga, et on saanud fotosid umbes kahekümnest kadunuks jäänud Vietnamist pärit isikust vanuses 15-45.

* 25-aastasele Põhja-Iirimaalt pärit veokijuhile Mo Robinsonile esitati süüdistus 39 inimese tapmises. Lisaks esitati veokijuhile inimkaubanduse, ebaseaduslikule immigratsioonile kaasaaitamise ja rahapesu süüdistused. Mo Robinson ilmus kohtusse esmaspäeval.

* Surmaveoki looga seoses vahistati veel kolm inimest. Inimkaubanduses ja 39 isiku mõrvas kahtlustatavatena vahistas politsei veel Thomas Maheri (38) ja tema abikaasa Joanna (38), kes olid teadaolevalt veoki viimased omanikud.

* Mahler, tema abikaasa ja kolmas kahtlustatav lasti hiljem kautsjoni vastu vabaks. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles