Lastud hirve kontrollima läinud jahimees lõpetas surnukuuris

Inna-Katrin Hein
Copy
Hirv. Pilt on illustreeriv
Hirv. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Ameeria Ühendriikides Arkansases Ozarki mäestikupiirkonnas jahil olnud mees arvas, et lasi isase hirve maha, kuid maapinnale kukkunud loom ajas end taas jalule ja ründas meest, kelle ta tappis.

66-aastane Thomas Alexander nägi looma kukkumas ja läks tema juurde, kuid siis torkas hirv meest sarvedega, tekitades talle raskeid vigastusi, kirjutab thetelegraph.com.

Mees jõudis helistada naisele ja öelda, et on vigastatud. Naine andis kiirabile mehe seisundist teada ja parameedikud jõudsid ta viia haiglasse, kus ta suri.

Osariigi jahi- ja kalandusameti esindaja Keith Stephens sõnas meediale, et jahimees hukkus väga kummalistel asjaoludel. «Olen selles valdkonnas töötanud üle 20 aasta ja see on esimene kord, mil ma sellise surmajuhtumiga kokku puutun,» teatas ta.

«Ma ei tea, kui kaua loom maapinnal oli, kuid kindel on see, et kui mees hirve vaatama läks, oli loom elus. Jahimehed peaksid olema ettevaatlikud, kui lähevad vaatama looma, keda on tulistanud. Loomal tuleks lasta vähemalt 30 minutit olla ja vaadata kaugemalt, kas ta liigutab ning alles hiljem minna tema juurde. Elu kaotanud jahimees läks sinna kohe pärast lasku,» selgitas Stephens.

Jahimees. Pilt on illustreeriv
Jahimees. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Ta jätkas, et ei ole teada, kas Alexander suri hirve tekitatud haavade või südame seiskumise tagajärjel.

Stephensi andmetel ei lase pere jahimehe surnukeha lahata ja selle tõttu jääb tema surma põhjus teadmata.

Jahi- ja kalandusameti esindaja teatel on ta varem vaid korra puutunud kokku juhtumiga, milles isane hirv kasutas oma sarvi jahimehe vastu relvana. Siis sai see jahimees vigastada ja jäi ellu.

Stephensi teatel otsivad nad vigastatud hirve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles