Need on maailma kõige seksikamad naispoliitikud

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Horvaatia president Kolinda Grabar-Kitarović
Horvaatia president Kolinda Grabar-Kitarović Foto: Xinhua/Scanpix

Ajast aega on poliitikas ilma teinud kaunid naised, kelle ilu ei jäta külmaks ka kõige kalgimat hinge. Elu 24 otsis välja kümme naispoliitikut, kes lisaks tarkusele võidavad valijate südameid ka vapustavate kehavormide ning särava seksapiilsusega. 

Kümmekond aastat tagasi uurisid Soome ja Rootsi teadlased, kas välimuselt ilusad poliitikud koguvad valimistel rohkem hääli.

Selgus, et tõepoolest koguvad välimuselt ilusaks peetud poliitikud valimistel rohkem hääli ning neid peetakse ka kompetentsemaks, kirjutas Dagens Nyheter.

Uuringu käigus näidati mitme Lääne-Euroopa riigi ja USA 2800 elanikule pilte Soomes valimistel osalenud poliitikutes. Kokku andsid inimesed 16 000 hinnangut.

Elu24 otsis välja välismeedia erinevates ilusate ja seksikate poliitikute edetabelites figureerinud naised. Kes neist see kõige kaunim ja seksikam on, seda otsustab igaüks ise.

Horvaatia president Kolinda Grabar-Kitarović

Horvaatia president Kolinda Grabar-Kitarović
Horvaatia president Kolinda Grabar-Kitarović Foto: Xinhua/Scanpix

Kolinda Grabar-Kitarović sündis 1968. aastal Rijekas, kuid kasvas üles Los Alamoses. Ta on lõpetanud Zagrebi ülikooli filosoofiateaduskonna inglise ja hispaania keele ja kirjanduse alal.

Modellimõõtu kaunitar on Horvaatia president alates 2015. aastast. Hiljuti teatas naine, et kandideerib tulevastel presidendivalimistel teiseks ametiajaks. 

2016. aasta alguses tõusis Kolinda Grabar-Kitarovići populaarsus sotsiaalmeedias, sest ta aeti segamini USA legendaarse räppari Ice-T abikaasa Coco Austiniga.

Coco Austin
Coco Austin Foto: Broadimage / Scanpix

Internetis hakkasid levima kauni naise pildid, kus ta jalutas rannas kandes nappe bikiine. Kahjuks oli aga kõigi presidendi uute Twitteri fännide kurvastuseks tegemist hoopis 2009. aastal paparatsode poolt tehtud piltidega Coco Austinist, kus naine oli koos abikaasa Ice-T-ga Miamis puhkamas.

Fännid ei pea aga pettuma. Instagramis leidub hoolikalt otsides ka presidendist endast bikiinipilt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#KolindaGrabar #love #sea #sexy #bikini #swimming #color

A post shared by Kolinda Grabar-Kitarović fans (@kolindagrabarfans) on

Islandi peaminister Katrín Jakobsdóttir

Island peaminister Katrin Jakobsdóttir
Island peaminister Katrin Jakobsdóttir Foto: ZUMAPRESS / ScanPix

Katrín Jakobsdóttir on Islandi peaminister alates 2017. aasta 30. novembrist.

1976. aastal Reykjavíkis sündinud naine lõpetas 1999. aastal Islandi Ülikooli bakalaureusekraadiga põhiainena islandi keeles ja kõrvalainena prantsuse keeles.

Katrín Jakobsdóttir oli 2009. aasta 2. veebruarist kuni 2013. aasta 23. maini Islandi haridus-, teadus- ja kultuuriminister. 

Ta on aktiivne sotsiaalmeedia kasutaja. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Til hamingju með daginn! ?

A post shared by Katrín Jakobsdóttir (@katrinjakobsd) on

Naine tegi kaasa ka mõni aeg tagasi paljusid paelunud üleskutse, kus postitati endast pilte, et näha, kuidas aastad kellelegi mõjunud on.

Katrín Jakobsdóttir on abielus ja tal on kolm poega.

Slovakkia president Zuzana Čaputová

Slovakkia president Zuzana Čaputová
Slovakkia president Zuzana Čaputová Foto: EPA/Scanpix

1973. aastal sündinud blond kaunitar, kes valiti Slovakkia presidendiks tänavu juunis, on riigis tuntud ka kindlameelse aktivistina. Ajal, mil Zuzana Čaputová töötas kodanikuühenduses VIA IURIS, osales ta võitluses Pezinoki uue prügila vastu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gombasek je tradičným miestom stretávania sa mladej generácie Maďarov na Slovensku. Nejde iba o festival s dlhoročnou tradíciou siahajúcou až do roku 1928, vždy znamenal aj o čosi viac. Členom komunity dával okrem bohatého kultúrneho programu možnosť spoznať sa a diskutovať o otázkach týkajúcich sa celej spoločnosti. Gombasek je pre maďarskú komunitu symbolom. Je preto dôležité, aby si toto podujatie aj naďalej zachovalo svoju ideovú pestrosť a nezávislosť, o ktorú sa vždy usilovalo. Ako prezidentka Slovenskej republiky chcem byť blízko všetkým občanom, ktorí u nás žijú. Pozorne vnímam a budem vnímať, čo sa v maďarskej komunite deje. Preto som poskytla rozhovor Rádiu Patria a dnes som sa rada zúčastnila aj na diskusii v rámci festivalu. Ďakujem za otvorenú a výbornú diskusiu, ako aj za skvelé prijatie návštevníkmi festivalu.

A post shared by Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova) on

Ta kaastas kampaaniasse kunstnikke, ettevõtjaid, veinitootjaid, üliõpilasi, usujuhte ja teisi kodanikke, kellega koguti petitsioonile Euroopa Parlamendi jaoks 8000 allkirja.

Selle tulemusena otsustas Slovakkia Riigikohus 2013. aastal, et uus prügila on ebaseaduslik ja tühistas ehitusloa. Lisaks saavutas Čaputová ka vana prügila sulgemise.

Zuzana aitas tuua kümneid tuhandeid inimesi tänavale valitsuse vastu protestima pärast seda, kui uuriv ajakirjanik Ján Kuciak ja tema kihlatu mõrvati 2018. aasta veebruaris.

Uus-Meremaa peaminister Jacinda Ardern

Uus-Meremaa peaminister Jacinda Ardern tutvustas oma vastsündinut
Uus-Meremaa peaminister Jacinda Ardern tutvustas oma vastsündinut Foto: Reuters / Scanpix

1980. aastal sündinud Jacinda Kate Laurell Ardern on Uus-Meremaa peaminister alates 2017. aasta 26. oktoobrist. 

Kaunitarist peaministril on Instagramis üle 700 000 jälgija, kes kõik tema tegemistel pidevalt silma peal hoiavad. 

Jacinda Ardern on ajaloo jooksul teine naispeaminister, kes oma ametiajal sünnitas. Esimene oli Pakistani peaminister Benazir Bhutto, kes sünnitas lapse 1990. aastal. 

Jacinda Ardern kihlus selle aasta mai alguses oma pikaaegse elukaaslase Clarke Gayfordiga.

Itaalia saadikutekoja asepresident Mara Carfagna

Mara Carfagna
Mara Carfagna Foto: La Presse/Scanpix

Itaalia saadikutekoja asepresident töötas aastaid enne poliitikasse sukeldumist hoopis televisioonis ja tegi karjääri modellina.

43-aastane Mara Carfagna töötas aastatel 2008-2011 Berlusconi juhitud valitsuses võrdsete võimaluste ministrina.

Carfagnat on nimetatud «maailma ilusaimaks ministriks» ja ta oli ajakirja Maxim «Maailma kuumimate poliitikute» edetabelis esimesel kohal.

Carfagna lõpetas 2001. aastal Salerno Ülikooli õigusteaduskonna, kuid lisaks sellele on ta õppinud ka tantsu ja klaverimängu.

1997. aastal osales ta Miss Itaalia võistlustel, kus tuli kuuendale kohale.

Venemaa Riigiduuma liige Alina Kabajeva

Alina Kabajeva
Alina Kabajeva Foto: Agency People Image/Scanpix

36-aastane Venemaa iludus on Venemaa Riigiduuma liige ja endine iluvõimleja. Kabajeva valiti 2007. aastal Venemaa Riigiduumasse võimupartei Ühtne Venemaa esindajana.

Selle aasta mais kihas aga kogu Venemaa ja ka maailma meedia, sest Alina Kabajeva, keda peetakse Venemaa presidendi Vladimir Putini armukeseks, sünnitas kaksikud.

2009. aasta lõpus sündis naisel poeg, kes on meedia andmetel samuti Putini poeg. Räägitakse, et just Kabajeva oli põhjus, miks Putin oma eelmise abielu lahutas.

Alina Kabajeva võitis 2000. aasta suveolümpiamängudel Sydneys iluvõimlemises pronksmedali ja 2004. aasta suveolümpiamängudel Ateenas kuldmedali.​

Jordaania kuninganna Rania Al Abdullah

Jordaania kuninganna Rania Al Abdullah
Jordaania kuninganna Rania Al Abdullah Foto: AFP/SCANPIX

Kuveidis sündinud Rania Al Abdullah kohtus Jordaania printsi Abdullahiga Jordaanias, kus ta elas töö tõttu. Paar abiellus 1993. aastal vaid aasta pärast tutvumist.

Tema abikaasa Abdullah krooniti Jordania kuningaks 1999. aasta veebruaris. Siis sai Rania Al Abdullahist kuninganna.

Naine on tuntud hariduse, tervise, kogukonna tugevdamise, noorte kultuuridevahelise dialoogi ja mikromajandusliku rahastamise propageerija. Oma töö eest on talle antud mitmeid teenetemärke.

Kuninganna on ka innukas sotsiaalmeedia kasutaja. Muuhulgas haldab ta ise oma kontosid Facebookis, YouTube'is, Instagramis ja Twitteris. Ainuüksi Instagramis on tal üle 5,7 miljoni jälgija. 

Tal on kaks tütart ja kaks poega.

Argentina teine naispresident Cristina Fernández de Kirchner 

Cristina Fernández de Kirchner
Cristina Fernández de Kirchner Foto: AFP / Scanpix

Cristina Fernández de Kirchner oli Argentina president 2007. aasta 10. detsembrist kuni 2015. aasta 10. detsembrini. Järgmistel presidendivalimistel plaanib naine uuesti kandideerida. 

Alates 1995. aastast on Cristina Fernández de Kirchner olnud vaheldumisi Argentina parlamendi ülem- ja alamkoja liige.

Ta on Argentina ajaloo teine naispresident, kuid esimene naine, kes on demokraatlikult sellesse ametisse valitud. 2007. aasta oktoobris toimunud presidendivalimistel kogus ta 45,29 protsendi valijate toetuse.

2011. aasta 23. oktoobril peetud presidendivalimistel valiti ta 53,9 protsendiga häältest ametisse tagasi. Tema teine ametiaeg algas 10. detsembril 2011.

Alates 1975. aastast on ta abielus poliitik Néstor Kirchneriga, kes oli naise eelkäija Argentina presidendi ametikohal. Neil on kaks last, poeg Máximo ja tütar Florencia.

Katari endise emiiri naine Moza Bint Nasser al-Misnad

Moza Bint Nasser al-Misnad
Moza Bint Nasser al-Misnad Foto: Reuters / Scanpix

Moza Bint Nasser al-Misnadi peetakse Katari esimeseks daamiks ja samal ajal ka halliks kardinaliks. Ta on Katari endise emiiri teine naine. Temast sai endise emiiri Al Thani teine abikaasa juba aastal 1977.

Ta on tuntud Katari stiiliebajumalannana, tõestades, et siivsus ja efektsus võivad käia käsikäes.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

اجتمعت صاحبة السمو بالدكتور جون دوجويا رئيس جامعة جورجتاون. تم خلال الاجتماع مناقشة دور الجامعات في ابتكار حلول لحماية التعليم في أوقات الأزمات.⠀ ⠀ Her Highness met with Georgetown University President Dr. John DeGoia, where they discussed the university’s role in leading innovation in education during times of conflict. ⠀ #georgetown #georgetownuniversity #educationaboveall #education #therighttoeducation #conflict #innovation ‎#جامعة_جورجتاون #التعليم_فوق_الجميع #التعليم #الحق_في_التعليم #الإبتكار

A post shared by Moza bint Nasser (@mozabintnasser) on

Katari endise emiiri Hamad bin Khalifa Al Thani teine abikaasa Mozah bint Nasseri kohta on öeldud, et arvatavasti otsustas just see naine paljud riigi valitsusküsimused.

Euroopa parlamendisaadik Eva Kaili 

Kreeka poliitik Eva Kaili on Europarlamendi saadik alates 2014. aastast. Endine telestaar valiti aga Kreeka parlamenti juba 2007. aastal.

41-aastasel Kreeka kaunitaril on Instagramis üle 30 000 jälgija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Summer is here even in #Athens ? #Greece ?? @george_petrocheilos @johncatsjr come back!

A post shared by Eva Kaili (@evakaili) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles