Video: surmaveokiga seotud Briti kõige tagaotsitumad vennad põgenesid võimude eest

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Ronan ja Chris Hughes
Ronan ja Chris Hughes Foto: AFP / Scanpix

Inglismaa surmaveokiga seotud vennad Ronan ja Chris Hughes põgenesid vaid loetud päevad enne surmaveoki leidmist ametivõimude eest. Juba kümme päeva jooksus olnud vendi kahtlustatakse mõrvas ja inimkaubanduses. 

 

Vaid loetud päevad enne seda, kui Briti politsei leidis 23. oktoobril Essexis Wateglade'i tööstuspargis parkinud veokist 39 surnukeha, jälitasid sealsed võimud kahte raskeveokit, mille roolis olid Briti tagaotsituimad vennad Ronan ja Chris Hughes, vahendas Daily Mail. 

Nüüdseks kümme päeva jooksus olnud vennad Ronan (40) ja Chris (39) Hughes on Põhja-Iirimaal, Iirimaal ja Inglismaal tagaotsitud seoses tapmise ja inimkaubanduse kahtlustusega. 

Ronan ja Chris Hughes
Ronan ja Chris Hughes Foto: AFP / Scanpix

Hiljuti hakkas internetis levima mobiilivideo, kus on näha roheline veoauto, mille roolis on Ronan Hughes ja punase-valgekirju veoauto, mille roolis on Chris Hughes.

Ronan Hughes'ile kuuluv veoauto
Ronan Hughes'ile kuuluv veoauto Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Mobiilikaamera tabas vendade juhitud veoautod ajal, mil mehed eirasid Humberside’is asuva Imminghami sadama lähistel neile peatumismärguande teinud ja seetõttu neid taga ajama asunud Sõidukijuhtide ja Sõidukite Standardite Agentuuri töötajat. 

Chris Hughes'ile kuuluv veoauto
Chris Hughes'ile kuuluv veoauto Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Selliseid kontrolle tegevad sõidukid on Suurbritannia sadamates tavaline nähtus ja nende peamine eesmärk on kaardistada ohtlikud veokid ning need peatada. 

Kui aga ametnike märguannet eiratakse, on neil õigus veokit jälitada. 

Ronan ja Chris Huges'ist said Suurbritannia kõige tagaotsitumad mehed pärast seda, kui politseil tekkis kahtlus, et vennad on Essexist leitud surmaveokiga seotud.

Teadaolevalt helistas Ronan Hughes politesse vaid mõned minutid pärast seda, kui surmaveokit juhtinud Maurice «Mo» Robinson seoses mõrvakahtlustusega vahistati. 

Hughes ütles oma telefonikõnes, et peab rääkima kellegagi seoses Mo Robinsoniga ja väitis, et Robinson ei ole millegi illegaalsega seotud ega teadnud veokis olnud lastist midagi, kirjutas Belfast Live eelmisel nädalal.

Veok ja selle kohutav koorem

* 23. oktoobril kell 01.40 kutsus veokijuht Maurice «Mo» Robinson politsei Suurbritannias Essexis asuvasse Wateglade'i tööstusparki.

* Sündmuskohale saabunud Essexi politsei leidis veoautost 39 surnuks külmunud inimest.

* Hukkunutest 31 olid mehed ja kaheksa naised. Hukkunute seas oli üks teismeline. 

* Algselt arvati, et kõik 39 ohvrit on Hiina kodanikud. Hiljem selgus, et tegemist on tõenäoliselt Vietnami kodanikega.

* Suurbritannias baseeruv kogukonnaühendus VietHome teatas, et on saanud fotosid umbes kahekümnest kadunuks jäänud Vietnamist pärit isikust vanuses 15-45.

* Mitmed Vietnami perekonnad on avalikkusele jaganud oma lähedaste fotosid ja lugusid, keda arvatakse olevat surmaveoki ohvrite hulgas. 

* 25-aastasele Põhja-Iirimaalt pärit veokijuhile Maurice «Mo» Robinsonile esitati süüdistus 39 inimese tapmises. Lisaks esitati veokijuhile inimkaubanduse, ebaseaduslikule immigratsioonile kaasaaitamise ja rahapesu süüdistused. 

* Maurice «Mo» Robinson ilmus esimest korda kohtusse videosilla vahendusel esmaspäeval, 28. oktoobril.

* Järgmine istung toimub 25. novembril. 

* Surmaveoki looga seoses vahistati veel kolm inimest. Inimkaubanduses ja 39 isiku mõrvas kahtlustatavatena vahistas politsei Thomas Maheri (38) ja tema abikaasa Joanna (38), kes olid teadaolevalt veoki viimased omanikud.

* Mahler, tema abikaasa ja kolmas kahtlustatav lasti hiljem kautsjoni vastu vabaks. 

* Seoses 39 surmaveoki ohvri smuugeldamisega Suurbritanniasse alustas politsei erirühm suuroperatsiooni, et leida Vietnamis Ha Tinh'i ja Nghe An'i provintsis tegutseva inimkaubistejate grupeeringu «ninamees», keda teatakse nimega Härra Truong.

* Suurbritannia politsei kuulutas tagaotsitavateks ka vennad Ronan (40) ja Christopher (39) Hughes'i, keda kahtlustatakse inimkaubandusele kaasaaitamises ja tapmises. 

* 1. novembril ilmus Dublinis, Iirimaal 39 inimese tapmises kahtlustatavana kohtu ette 22-aastane Eamonn Harrison.

* 2. novembril vahistas Vietnami politsei mitu inimkaubandusega seotud inimest, keda arvatakse Inglismaa surmaveoki juhtumiga seotud olevat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles