Katoliku kirik uurib, kuidas Aafrikas töötanud kaks nunna said rasedaks jääda

Inna-Katrin Hein
Copy
Katoliku nunn palvetamas. Pilt on illustreeriv
Katoliku nunn palvetamas. Pilt on illustreeriv Foto: NOAH SEELAM/AFP/Scanpix

Katoliku kirik käivitas uurimise, kuna kahel Aafrikas töötanud nunnal tekkisid terviseprobleemid, mille tõttu nad vajasid arstiabi ja uurimine näitas, et nad on rasedad. 

Itaalia Sitsiilia kloostritest pärit nunnad olid andnud kasinus- ja karskusvande, kuid sellest hoolimata seksisid nad kas katoliku kiriku preestrite või aafrika meestega, teatab dailymail.co.uk. 

Üks rasedaks jäänud naistest oli abtiss ja ta oli rase üle ühe kuu, kui sellest teada saadi. Teise nunna raseduse jälile jõuti natuke hiljem.

Kahe nunna rasestumine tekitas nii kohalikus usukogukonnas kui Vatikanis skandaali. Arvatakse, et nunni sunnitakse kloostrist lahkuma ja religioossele elule selga keerama, kuna nad patustasid rängalt reeglite vastu.

Nunnad kirikus. Pilt on illustreeriv
Nunnad kirikus. Pilt on illustreeriv Foto: Caro / Oberhaeuser/Scanpix

Itaalia meedia teatel on mõlemad nunnad 30. eluaastates, üks on pärit Itaaliast ja teine Madagaskarilt. Nende sünni- ja nunnanimesid ei ole avalikustatud.

Mõlemad nunnad toodi Aafrikast Itaaliasse tagasi. Üks nunnadest on kolinud Palermosse, kus ta tahab oma lapse ilmale tuua. Teine, kes oli abtiss, on läinud tagasi Madagaskarile, kust ta pärit on.

«Mõlemad naised on oma kodukohas tagasi. Uurime, miks need nunnad reegleid rikkusid, seksisid ja rasedaks jäid. Nad toovad oma lapse ilmale ja nende edasine elu kulgeb lapse ümber, seega ei saa nad enam katoliku kiriku teenistuses olla,» sõnas Vatikani esindaja.

Selle aasta alguses tunnistas paavst Franciscus, et paljusid katoliku kiriku nunni on preestrid seksuaalselt ära kasutanud ning nii mõnelgi preestril ja nunnal on lapsi. 

Paavst Franciscus ja katoliku nunnad 25. septembril 2019 Vatikas Püha Peetruse väljakul
Paavst Franciscus ja katoliku nunnad 25. septembril 2019 Vatikas Püha Peetruse väljakul Foto: ALBERTO PIZZOLI/AFP/Scanpix

Ei ole teada, kas kahte Aafrikas töötanud nunna kasutasid ära preestrid, mille tõttu nad rasestusid või seksisid nad kellegagi vabatahtlikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles