Hispaania koka arvates leidis ta maailma suurima seene

Inna-Katrin Hein
Copy
Torikulaadsed seened. Pilt on illustreeriv
Torikulaadsed seened. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Hispaania koka Sergio Martinez Valledori sõnul leidis ta 68,8 kilogrammi kaalunud hiidtoriku (Meripilus giganteus), mis tema arvates on maailma suurim seen. 

Hispaania põhjaosas Leoni provintsis Santa Lucia de Gordonis elava koka teatel ei ole see torikulaadsete seltsi kuuluv seen söödav, kuid ta kavatseb seda kuivatada, et selle abil toite maitsestada, teatab dailymail.co.uk. 

«Olin linnalähedases metsas matkamas, kuid ka seeni otsimas, kui mulle see suur seen silma jäi. Sain aru, et üksinda ei suuda ma seda ära tuua, vaid vajan sõprade abi,» selgitas kokk.

Kokk ja ta sõbrad läksid paar päeva hiljem metsa tagasi, lõikasid seene kaheks tükiks, tirid seeneosad autosse ja sõitsid koju.

«Pidime selle seene kaheks lõikama. Väiksem ja kergem osa kaalus 22 kilogrammi ning suurem ja raskem üle 40 kilogrammi. Nende osade autoni vedamine võttis võhmale. Saime küll seeneosad autosse, kuid arvasime, et nende raskus lõhub masina,» meenutas hispaanlane.

Mees loodab, et tema seeneleid jõuab Guinnessi rekordite raamatusse ning osa seenest tahab ta anda mükoloogidele uurimiseks. 

Guinnessi rekorditeraamatu andmetel oli seni hiidtoriku rekordkaal 23 kilogrammi.

Valledori suurt seent saab näha tema restoranis Aurea, mis asub Leonis Plaza de Granol.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles