K-popi hullus jõudis Soome: Helsingi lennujaamas oma iidoleid oodanud noored jäid pika ninaga

Elu24
Copy
BTSi fännid. Foto on illustreeriv.
BTSi fännid. Foto on illustreeriv. Foto: AFP/SCANPIX

Teisipäeva hommikul läks liikvele uudis, et Korea muusikaajaloo kõige edukam kooslus, poistebänd BTS, saabub pärastlõunal Helsingisse. Lennujaama vastu tulnud noored fännid jäid aga pika ninaga.

Teisipäeval hakkasid sotsiaalmeedias levima kuuldused, et ülipopulaarne poistebänd BTS tuleb Helsingisse. Kõlakate kohaselt pidavat ansambel Soome tulema, et filmida siin tulevaste projektide jaoks videomaterjali, vahendab põhjanaabrite tabloidleht Ilta-Sanomat.

2013. aastal tegevust alustanud BTS on rahvusvaheliselt kõige edukam Korea bänd ajaloos. See on ainus Lõuna-Korea bänd, mis on võitnud Grammy auhinna.

Seitsmest liikmest koosneval poistebändil on fänne üle maailma: tänavu jaanuaris näidati Eestis BTSi kontsertfilmi ning nii Tallinnas kui Tartus müüdi kinode suurimad saalid viimse istekohani välja.

Bänd on tuntud vaatemänguliste kontsertide ja väga aktiivsete fännide järgi, keda kutsutakse Armeeks. Jutud maailmakuulsa poistebändi Soome külastusest levisid sotsiaalmeedias kui kulutuli.

Soome fännid ei saanud loomulikult võimalust oma iidolitega kohtuda kasutamata jätta ning tulid Helsingi Vantaa lennujaama kohale. Ilta-Sanomati reporteri hinnangul oli korealastel vastas umbes 150 fänni.

Kaks fänni, sõbrannad Suvi ja Edita, olid kohale sõitnud Tamperest, mis on umbes sama kaugel kui Tartu Tallinnast. Kui sõbrannad hommikul kuulsid, et BTS tuleb Soome, otsustasid nad kohe tulema hakata. «Meil läks 40 minutit, et koolist koju tulla, bussile minna ja rongijaama sõita,» ütles Suvi.

Kõigele vaatamata ei kandnud fännide pingutused vilja ning nad ei näinudki bändiliikmeid. Pärast mõningast ootamist teatasid turvamehed noortele kurva uudise: bänd lahkus lennujaamast teist teed pidi.

Küll aga jäid noormehed kaamera ette Lõuna-Koreas Incheoni rahvusvahelises lennujaamas, kust nad Helsingi poole teele asusid:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles