USA mereväeohvitseride väitel sundisid «mehed mustas» neid kustutama ufovideot

Inna-Katrin Hein
Copy
Kaader filmist «Mehed mustas 3». Pildil Tommy Lee Jones ja Will Smith
Kaader filmist «Mehed mustas 3». Pildil Tommy Lee Jones ja Will Smith Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Mitu USA endist mereväeohvitseri, kes olid 2004. aastal ufokohtumise tunnistajaks, kinnitavad, et tundmatud isikud sundisid neid ebatavalise lendobjekti kohta käivaid andmesalvestusi ja videoid kustutama.

Lennukikandjad USS Nimitz ja USS Princeton olid 2004. aasta novembris Lõuna-California rannikust umbes 160 kilomeetri kaugusel, kui laevameeskonnad tabasid kummalisi radari- ja raadiosignaale, mis tulid nende lähedal lennanud objektilt, teatab livescience.com.

Ohvitseride sõnul olid signaalid ebaühtlased ja need ei pärinenud mitte üheltki teadaolevalt lennukilt.

Merevägi saatis välja hävitajad, et objekti kohta infot saada. Piloodid jäädvustasid objekti videodele, mille USA valitsus avaldas 2017 koos veel mitme ufomaterjaliga.

Viis mereväe veterani rääkisid ajakirjanikele hiljuti sellest, mida nad aastaid tagasi kogesid, kui olid lennukikandjal USS Princeton treeningul enne lähetust Araabia merele. Mereväelaste sõnul tulid kummalised signaalid tundmatult lendavalt objektilt, mis vahetas kiiresti kõrgust, olles 24 000 meetri kõrgusel ja siis langes 9000 meetri peale.

Ufot näinud andsid sellele nimeks TicTac, sest see meenutas kujult kogu maailmas populaarset dražeed.

TicTac dražee
TicTac dražee Foto: Peeter Langovits

Meeste meenutuse kohaselt helendas TicTac pimedas ja vahetas sageli liikumissuunda.

Üks objekti näinutest oli ohvitser Gary Voorhis, kes jälgis seda USS Princetoni tekil binokliga. Voorhis meenutas, et üsna pea pärast seda, kui ohvitserid olid kummalised signaalid salvestanud, saabus helikopter, mille pardal oli kaks musta riietatud meest. Voorhis, kes oli sõjalaeval kõrge ohvitser, sai meestelt käsu tundmatut lendavat objekti puudutavad andmesalvestused neile üle anda.

«Nende käsul pidime kustutama kõik meie laeval olnud ülejäänud andmed ja videod selle tundmatu lendava objekti kohta. Hävitada tuli ka tühjad lindid,» sõnas endine mereväelane. Ta lisas, et olukord oli kummaline ja meenutas stseeni komöödiast «Mehed mustas», milles mängisid peaosi Tommy Lee Jones ja Will Smith.  

Salaagent. Pilt on illustreeriv
Salaagent. Pilt on illustreeriv Foto: Gerhard Fechtig/PantherMedia /Scanpix

Seersant Patrick Huges meenutas, et tema ülemus ja kaks tundmatut meest palusid tal anda üle lennuki kõvakettad, millel oli kogu lennuinformatsioon, kaasa arvatud ufosalvestis.

Komandör David Fravor oli üks neist F/A-18 Super Hornet hävituslennuki pilootidest, kellel õnnestus oma lennukiga üsna TicTaci lähedale lennata.

F/A-18 Super Hornet hävitaja
F/A-18 Super Hornet hävitaja Foto: ADRIAN DENNIS/AFP/Scanpix

Tema sõnul ufolindistused ei kadunud ja «mehed mustas» ei andnud käsku neid hävitada, vaid need lihtsalt lindistati üle.

Fravor andis hiljuti intervjuu väljaandele The New York Times, kus rääkis, et tema ja komandör Jim Slaight nägid 2004 tehtud lennul tundmatut lendavat objekti, mis oli umbes 12 meetrit pikk.

Kui nad lendasid oma hävituslennukitega objektile lähemale, hakkas see neile vastu lendama, kuid siis tegi järsu manöövri ja kadus.

Andmed 2004. aasta ufojuhtumi kohta on vastuolulised, sest lennukites ja laevadel olnud pealtnägijate informatsioon juhtunu kohta ei lange kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles