Suunamuutus: progerokki viljelev Põhja Konn flirdib uuel singlil räpiga

Elu24
Copy
Tallinn Music Week. Kontsert kinos Sinilind. Laval on ansambel Põhja Konn
Tallinn Music Week. Kontsert kinos Sinilind. Laval on ansambel Põhja Konn Foto: Raul Mee

Räpp on moes! Progebänd Põhja Konn andis välja uue singli «Hetk», mille sõnade autor on Genka, ja kuigi Valter Soosalu selles päris ei räpi, on asi ka laulmisest kaugel.

Põhja Konn avaldas singli «Hetk» kahe nädala pärast ilmuvalt albumilt «Hetk. InSpereeritud Tüürist». Loo «Hetk» sõnade autor on Genka, muusika kirjutas Valter Soosalu. Loo esitajad on Põhja Konn, Estonian Cello Ensemble, vokaalansambel Vox Clamantis ning löökpillimängija Lauri Metsvahi.

29. novembril ilmuv Põhja Konna teine album «Hetk. InSpereeritud Tüürist» sünnib koostöös vokaalansambli Vox Clamantise ning Estonian Cello Ensemble'iga. Lisaks liituvad bändiga uueks kauamängivaks laulja Mikk Dede, löökpillimängija Lauri Metsvahi ning albumi avalooks Vanemuise orkestrandid ja lõpulooks helilooja Erkki-Sven Tüür.

Plaadilt leiab lisaks Põhja Konna omaloomingule ka seaded Erkki-Sven Tüüri koorilauludest «Taandujad» ja «Väike eestimaine laul» ning Rasmus Puuri, Madis Järvi, Erkki-Sven Tüüri, Tõnis Kõrvitsa, Põhja Konna ja Valter Soosalu arranžeeringud kollektiivi In Spe teostest «Uus ja vana», «Päikesevene», «Antidolorosum», «Isamaa» ja «Igavik».

Albumi laulud on kirjutatud Henry Kõrvitsa ehk Genka, Leelo Tungla, Valter Soosalu, Artur Alliksaare, Peep Ilmeti, Doris Kareva, Juhan Liivi ning Hando Runneli sõnadele.

«Meie teine kauamängiv sooritab ühise elutunnetuse ja hingamise kaudu samme, hüppeid ja mõttevahetusi üle žanride,» kommenteeris uut kauamängivat Põhja Konna laulja ja klahvpillimängija Valter Soosalu.

«See ei ole kannatamine ristil või ärevuse käes higistamine, vaid protsess, mis toob kokku ühise elutunnetuse – olgu see siis väljendatud traadi tõmbamise, tšellopoogna liikumise, kõride ning kopsude, hiphopi, trummi põristamise või vibrafoni resonaatorite kaudu,» rääkis Soosalu.

«Kui oleme kütnud põnevust üksteise ellu nii jutu kui ka tegudega väljaspool ühist lavalaudade trampimist, siis ei ole ühtegi põhjust, miks peaksime jätma kinni haaramata meid kokku toonud juhustest, vestlustest ja sellest elust ning hetkest, mil pidada polüloogi meile endile kõige sobivamate instrumentide kaudu,» usub muusik.

Albumi esitluskontsert toimub 27. detsembril Tallinnas Alexela kontserdimajas.

Kuula uut singlit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles