KINNITAGE TURVAVÖÖ ⟩ Need liiklusvideod näitavad, milliseid hulle ja meeleheitel inimesi teedele satub

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Mees helistas politseisse rippudes ise samal ajal kapoti küljes.
Mees helistas politseisse rippudes ise samal ajal kapoti küljes. Foto: Kuvatõmmis Youtube´i videost

Nädalavahetuse meelelahutuseks pakub Elu24 valikut maailmas viimasel ajal lainet löönud liiklusvideotest. Kaadrisse on jäänud nii jaburaid kapotisõite kui ka politseiautode ärandamisi.

2018. aastal juhtus USAs kentsakas lugu, kui ühe autojuhi pilk jäi pidama tema kõrval sõitnud autole, mille kapotist hoidis meeleheitlikult kinni valges maikas mees.

110 km/h kihutanud auto kapoti küljes rippunud mees tegi sõidu ajal politseisse kõne, kus kurtis, et keegi üritab tema autot varastada. 

Kui kõnele vastanud dispetšer uuris, kus aadressil vargus toimub ei osanud mees sellele vastata, sest ei teadnud isegi, kus teel auto täpselt kihutab.

Samas ajal filmis aga kapotil kõõluvat meest ka autot juhtinud naine ja karjus: «Kao mu auto pealt!».

Mees püsis kapotil 30 kilomeetrit, kui autot juhtinud naine sõitis Miami lähistel maanteel.

Kogu lugu sai alguse sellest, kui endised elukaaslased hakkasid vaidlema selle üle, kelle kord on autot kasutada. «Ma pidin just ära sõitma, et tütar koju tuua, kui ta (mees - toim.) ühtäkki auto kapotile ronis,» rääkis naine. 

Paar oli küll juba kaheksa kuud enne juhtunut lahku läinud, kuid jagas endiselt eluaset ja kasvatas koos 5-aastast tütart.

Politsei pidas auto kinni ning naisele esitati süüdistus hooletuses ja kahju tekitamises. Politseist vabanedes kaalus naine, et esitab mehe suhtes lähenemiskeelu.

Aasta varem suutis üks USA naine kapotile hüpates oma auto varaste käest päästa. Bensiinijaama tankima läinud naise suureks üllatuseks istus kõrval seisnud autost väljunud mees naise autosse ja üritas sellega minema sõita.

Südikas naine hüppas seepeale kapotile ning püsis seal seni, kuni pätt lõpuks autost jooksu pani. Märulistaarile kohaselt suutis naine lisaks ka liikuva auto kapotilt juhiistmele minna ning peatas auto enne, kui see bensiinijaamast tiheda liiklusega teele oleks veerenud. 

Kehv viis trahvi vältimiseks

2012. aastal peatas Hiinas politseinik auto, millel ei olnud küljes numbrimärke. Sõidukile lähenenud politseinikul tuli aga ootamatult liikuma hakanud masina kapotist kinni haarata ning umbes 200meetrine sõit kaasa teha, enne kui auto uuesti peatus. 

Auto peatus kuna sellele sõitis ette teine masin.

Politsei vahistas autot juhtinud Zangi, kes oli tabamisest sedavõrd häiritud, et hakkas politseijaoskonnas pead vastu seina peksma.

Zangile mõisteti auto varguse eest ühe aasta pikkune vangistus. Lisaks puudus noormehel juhtimisõigus. 

Tänavu septembris jäi sarnane juhtum ühe Lõuna-Aafrikas autoga sõitnud mehe mobiilikaamerasse. Nimelt avastas aknast kauneid Aafrika vaateid filminud mees korraga, kuidas temast kimas mööda auto, mille kapotist hoidis kinni parkimiskontrolör.

Vihane kapoti külge klammerdunud naine karjus autojuhi peale, kes ilmselt trahvi vältimiseks kontrolöri eest põgeneda üritas. 

Käeraudades pätt varastas politseiauto

2012. aastal ärandas politsei poolt vahistatud mees selle sama auto, milles ta jaoskonda viimist ootas.

Youtube’i postitatud videolt, mis on filmitud teises patrullautos oleva kaameraga, on näha, kuidas pätt avab politseiauto tagaukse, ronib sealt välja ning istub siis juhiistmele ja sõidab minema.

Texase Lufkini politseiosakond avalikustas 2017. aastal video politseiautos istunud naisest, kes sõiduki varastas.

Videost on näha, kuidas politseiauto tagaistmel istuv käeraudus naine, kes oli varem varguse eest kinni peetud, kergelt käeraudadest vabaneb, end auto esiistmele libistab ja siis minema sõidab. Naist asusid jälitama mitmed politseinikud ning tagaajamise jooksul tõusis autode kiirus kohati kuni 160km/h. 

Liiklusraev viib tihti avariini

Liikluses osaleb iga päev miljardeid inimesi. See tähendab, et ka erinevaid ja mõnikord lausa vihast purskavaid olukordi tuleb ette igal pool. Ka meie pisikeses Eestis leidub juhte, kes mõnikord liiklusreegleid unustama kipuvad. 

Õppesõit

Lisaks leiab internetist ohtralt ka humoorikaid rallivideoid, mida võib vabalt ka liiklusõppe kategooriasse liigitada. 

Kõigile rallisõpradele pakub kindlasti põnevust ka järgmine video, mis annab hea ülevaate sellest, kui ohtlik spordiala ralli tegelikult on. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles