Video: streetracerid riskivad Youtube'i vaatamiste nimel Stockholmi tänavatel elu ja vanglaga

Elu24
Copy
Rootsi patrullauto. Sellised jäävad kiirendajate sportautodele tagaajamistel enamasti alla.
Rootsi patrullauto. Sellised jäävad kiirendajate sportautodele tagaajamistel enamasti alla. Foto: AFP / Scanpix

Youtube'is kogub kuulsust kanal, kus Rootsi liiklushuligaanid karistamatult öistel linnatänavatel eluohtlikuid hullumeelsusi korda saadavad.

Kanalil Critical avaldatakse igas kuus mitu videot, kus võimsate kahe- ning neljarattalistega kihutatakse Stockholmis üle 150 kilomeetrise tunnikiirusega. Video «peategelaseks» on tavaliselt rohkete kaameratega varustatud sportauto. Varjunime Skurken all tuntud juht kannab alati maski.

Suurlinna tänavad ei ole kunagi tühjad, seega sõeluvad autod teiste sõidukite vahel ja eiravad punaseid tulesid. Sageli otsib juht sihilikult patrullivaid liikluspolitseinikuid, et neil kiirema autoga eest ära sõita. 

Skandaal ja äri

Huligaanid on jõudnud ka Rootsi meediasse. Aftonbladet kirjutas eelmisel kuul, et sama juht kihutas ühes videos Stockholm Taxi värvides autoga. Taksofirma sõnul on tegemist lavastusega ning nende autot seal kasutatud ei ole.

Ühel video võib näha koguni BMW M3 avariid. Inimesed seal viga ei saanud ning juht põgenes, jättes auto maha.

Kui Youtube kanal postitab ka muud sisu alates räpivõistlustest kuni graffitite tegemiseni, siis streetraceritel on ka Instagrami kasutaja üle 16 tuhande jälgijaga. Meeletust kihutamisest monteeritakse kokku professionaalsed filmid, mida on ka DVD kujul müüdud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles