Serbia õpetaja tegi paljakäsi kahjutuks hambuni relvastatud koolitulistaja (1)

Elu24
Copy
Lahti võetud AK-47. Sarnast relva kasutas Serbia koolitulistaja.
Lahti võetud AK-47. Sarnast relva kasutas Serbia koolitulistaja. Foto: AFP/SCANPIX

Eelmisel nädalal Serbias Velika Plana linnas lahingvarustuses koolimajja astunud mees ei osanud ette näha, et ta peab alla vanduma vaid rusikatega relvastatud kehalise kasvatuse õpetajale.

Möödunud reedel sisenes 46-aastane mees Velika Plana koolimajja. Ta oli varustatud AK-47, püstoli, käsigranaadi, lõhkeaine ning kuulivestiga, vahendas Deutsche Welle kohalikke väljaandeid.

Õpilaste sõnul kurtis filosoofia tunni katkestanud mees, et teda üritatakse rünnata ning tema naist ning lapsi tappa. «Ta tahtis, et me julgeolekuasutuste, presidendi ja siseministriga,» rääkisid õpilased.

Õnneks suutsid mõned neist kooli kehalise kasvatuse õpetajale Slavoljub Stojadinovicile teada anda, et klassis on probleem. Asja kontrollima läinud mehel õnnestus tabada hetk, kui relvaga vehkinud ründaja oli näoga tahvli poole.

Seda ära kasutades jooksis Stojadinovic ründaja maha. Järgnenud rüseluse käigus laskis relvastatud mees kaks kuuli lakke. Stojadinovic sai labakätele väiksemaid kriimustusi ning laskudest ajutise kuulmiskahjustuse. Keegi peale tema ja ründaja aga viga ei saanud.

«Tegelikult ei tohiks selliseid asju koolis juhtuda ning õpetajate kohustus ongi selle eest hoolitseda,» rääkis Stojadinovic hiljem meediale. Ta kiitis ka lapsi rahulikuks jäämise eest.

Ründaja eesmärk oli pigem pantvange võtta, mitte tavapärast koolitulistamist korraldada. Kooli tunginud mehel oli kohalike väljaannete sõnul vaimuhaigus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles