Ohtlik seksuaalkurjategija Bill Cosby andis vanglas esimese intervjuu: ma ei kahetse (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Bill Cosby politseifotol
Bill Cosby politseifotol Foto: Handout ./REUTERS/Scanpix

USA näitleja ja koomik Bill Cosby saadeti kümneks aastaks trellide taha ja ta andis vanglas oma esimese intervjuu.

82-aastane Cosby kannab talle 2018. aastal määratud karistust seksuaalründamise eest Pennsylvanias range režiimiga SCI-Phoenix vanglas.

Staar sõnas Black Press USA ajakirjanikele antud intervjuus, et ta ei kahetse mitte midagi.

«Pean trellide taga olema veel 8 aastat ja 9 kuud. Kui mul on võimalik saada tingimisi karistus, siis ma ei kavatse öleda, et ma kahetsen oma elu ja tegusid. Mind ei huvita, mida inimesed minust arvavad,» teatas Cosby intervjuus.

Aastaid tagasi «USA isaks» tituleeritud koomik sõnas intervjuus, et talle meeldib vanglas ning ta nimetas oma väikest kongi katusekorteriks.

Ajakirjanik tegi Cosbyga intrevjuu telefoni teel, kuid kuna vangide kõneaeg on piiratud, siis tuli teha mitu kõnet.

Bill Cosby 1980. aastatel
Bill Cosby 1980. aastatel Foto: Personalities/©2001 Credit:Topham Picturepoint

Nii ajakirjanik helistas Cosbyle kui koomik ajakirjanikule mitu korda, kuna mõlemad pooled tahtsid lisada ja täpsustada.

Koomiku teatel osaleb ta vanglaprojektis Mann Up, milles umbes 400 vangi õpetatakse, kuidas elada väljapool vanglamüüre.

«Mustanahaliste õigused on minu südameasjaks. Üritan oma kõnedega kaasvange innustada ja anda neile lootust. Ma ei arvanud vanglasse saabudes, et minust võib saada nende kõneisik, kuid nii läks ja see on mulle suureks auks,» teatas näitleja.

Cosby sai vanglakaristuse Andrea Costnandi uimastamise ja seksuaalse ärakasutamise eest. Juhtum leidis aset näitleja kodus.

Kohtu otsuse kohaselt peab Cosby olema trellide taga vähemalt kolm aastat, alles siis saab ta esitada kohtule palve tingimisi karistuseks.

Kohtunik Steven O’Neilli sõnul on Bill Cosby ohtlik seksuaalkurjategija, kes on kantud USA seksuaalkurjategijate registrisse, kuhu ta jääb oma elu lõpuni.

Cosby esindaja teatas pärast 2018. aasta kohut, et koomiku üle kohtu mõistmine oli USA ajaloo kõige rassistlikum ja seksistlikum.

Cosby oli USAs tuntud 1980. aastatel, kui 1984 – 1992 eetris olnud «The Cosby Show» oli väga populaarne.

Seriaali «The Cosby Show» tegelased. Tagareas Phylicia Rashad Claire Huxtable'ina, Malcolm-Jamal Warner Theodore'ina, Tempest Bledsoe Vanessana. Ees Sabrina Lebeauf Sondrana, Bill Cosby Cliff Huxtable'ina, Keshia Knight Pulliam Rudyna ja Lisa Bonet Denise'ina
Seriaali «The Cosby Show» tegelased. Tagareas Phylicia Rashad Claire Huxtable'ina, Malcolm-Jamal Warner Theodore'ina, Tempest Bledsoe Vanessana. Ees Sabrina Lebeauf Sondrana, Bill Cosby Cliff Huxtable'ina, Keshia Knight Pulliam Rudyna ja Lisa Bonet Denise'ina Foto: imago stock&people/imago/United Archives/Scanpix

Hiljem oli tal veel mitu populaarset seriaali.

Cosby allakäik algas 2010. aastal, mil mitu naist süüdistasid teda seksuaalses ahistamises ja vägistamises. Teda süüdistanud naisi oli lõpuks kokku 60.

Kuna enamik neid juhtumeid leidsid aset aastaid tagasi, siis olid need vananenud ja teda ei olnud võimalik kohtu alla anda.

Cosbyt süüdistati lõpuks kolmes seksuaalrünnakus ja kohus määras talle 2018 karistuseks 3 – 10 aastat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles