Kes on end avalikkuse eest varjav pedofiil Epsteinga seotud Ghislaine Maxwell?

Elu24
Copy
Saatuslik kaader. Prints Andrew, 15-aastane kupeldamise ohver Virginia Giuffre ja  Ghislaine Maxwell.
Saatuslik kaader. Prints Andrew, 15-aastane kupeldamise ohver Virginia Giuffre ja Ghislaine Maxwell. Foto: Supplied by Capital Pictures/Supplied by Capital Pictures/Scanpix

Palju on kirjutatud pedofiil Jeffrey Epsteinist, aga väga vähe on teada mehe endisest kallimast ja väidetavast paremast käest, inglanna Ghislaine Maxwellist (57), kes on end seni avalikkuse eest varjanud, vahendab The Sun.

Briti seltskonnadaam on hoidnud madalat profiil pärast süüdistusi, et töötas pedofiil Jeffrey Epsteini heaks ja aitas mehel leida seksiimpeeriumi tarbeks alaealisi ohvreid. 

Kuid kes on see salapärane naine?

Ghislaine Maxwell on briti omaaegse meediamoguli, 1991. aastal kummalistel asjaoludel surnud Robert Maxwelli üheksast lapsest noorim ja isa lemmiklaps.

Maxwell kasutas oma miljardärist isa aristokraatlikke tutvusi ja raha, et ühiskondlikul redelil tõusta. Naise elu koosnes juba nooruses ekstravagantsetest bankettidest ja metsikutest pidudest, väidab üks Ghislaine tundev endine sõber väljaandele.

Allika sõnul meeldis Ghislaine'ile vana kooli luksus kuhu kuulus kaaviar, peened šampanjad, imelised mereannid ja imporditud liha ja juustud.

«Põhimõtteliselt korraldas Ghislaine linna kuumimaid pidusid ja koosviibimisi, kus inimesed tutvusid ja tundsid end vabalt. Parimat veinid ja liköörid voolasid alati nagu kraanist ja pidulistele pakuti ainult gurmeed,» rääkis allikas väljaandele.

Ghislaine Maxwelli isa, Briti meediamogul Robert Maxwell
Ghislaine Maxwelli isa, Briti meediamogul Robert Maxwell Foto: Marx Memorial Libra/Scanpix

Häbistatud suurärimehe lemmiktütar

Ghislaine hüüdnimeks, ajal mil ta Oxfordi ülikoolis tudeeris oli «šoppaja» ja issi rahastas meeleldi oma tütre poodlemis sõltuvust. Isa rahastas ka Ghislaine rajatud kingituste äri, mis läks küll koheselt pankrotti.

Robert nimetas isegi oma luksusjahi «Lady Ghislaine'iks lemmiktütre järgi. Saatuse irooniana leiti moguli surnukeha 1998. aastal just sellelt samalt jahilt. Tänase päevani katab Robert Maxwelli surma saladuseloor.

Suurärimehe vene armukese sõnul plaanis mogul jagada suurema osa oma pärandusest Ghislaine'i ja venna Kevini vahel ära.

Väljaande teatel ütles suurärimees oma vene armukesele Kira Vladinale: «Ma jumaldan neid mõlemaid. Kevin sarnaneb minuga ja Ghislaine on mu parim sõber.»

Isa ja tütre erilist suhet kirjeldas väljaandele ka Briti tabloidi Mirror fotograaf Ken Lennox, keda kutsuti Maxwelli surnukeha tuvastama ja Ghislaine saatis teda tol päeval.

«Ghislaine oli tõesti väga endast väljas. Võiks öelda, et ta oli klassikaline «issi tütar». Teda oli võimatu lohutada ja ta suutis vaevalt rääkida,» meenutas Lennox seda päeva.

«Ta oli isa ootamatust surmast laastatud. Isa viis teda pidevalt üritustele, Elton Johni sünnipäevapeole, jalgpallimatšidele. Ta oli alati isa läheduses, isegi klammerdus isa külge ja kutsus Robertit kogu aeg hellitavalt «issiks.»

Isa raha avas kõik uksed

Robert Maxwell oli kurikuulus oma üleoleva käitumise tõttu, kuid isana kasutas ta raha, et oma lastele teatud ühiskondlik staatus tagada.

«Robert oli kindlasti perekonna kõikvõimas patriarh ja perepea,» meenutas Daily Telegraphis kirjanik Anna Pasternak, kes õppis koos Ghislaine'iga Oxfordis. «Sellisel käitumisel oli kindlasti väga sügav mõju Ghislaine'ile,» rääkis Pasternak väljaandele.  

Kursusekaaslase sõnul oli ülikooliajal isa Ghislaine'il rangelt ära keelanud poiste enda juurde külla kutsumise kuna Maxwell kartis, et kõik poisid tundsid tema tütre vastu huvi ainult raha pärast.

Kaval naine ja kõrgklassi sidemed

Ghislaine sattus esmakordselt New Yorki isa eluajal, kui mogul saatis ta suurlinna äri edendamise eesmärgil suhteid looma.

Pärast isa ootamatut surma otsustas Ghislane New Yorki elama kolida ja just seal kohtas ta 1990. aastal Jeffrey Epsteini, kes sarnaselt naise isaga oli varjulise minevikuga miljardär.

Neist sai mõneks ajaks paar ja väidetavalt hõlbustas Ghislaine Epsteini vajalike sidemete loomisega, koos tiirutati mööda maailma ringi mehe eralennukil ja Ghislaine korraldas Epsteini New Yorki kodus mõjukatele inimestele õhtusööke.

Maxwelli biograaf Tom Bower ütleb väljaandele, et naine sarnanes iseloomult isaga: «Isa julgustas tal olema ülbe ja ebaviisakas, kuid õpetas vajadusel olema võluv ja hea suhtleja. Ghislaine päris isalt ka nälja rikkuse ja võimu järele.»

Jeffrey Epstein
Jeffrey Epstein Foto: EPA/Scanpix

Metsikud peod ilusate naistega

Mitmed Maxwelli sõbrad kirjeldavad, kuidas naine korraldas Londonis ja New Yorgis äärmiselt metsikuid ja ekstravagantseid pidusid.

Seltskonnadaami hüüdnimi oli «meeldiva ajaveetmise Ghislaine» ja tal õnnestus isegi saada kutseid Windsori lossis peetud kuninglike pidudele, sealhulgas ka prints Andrew 40. sünnipäevapeole.

Selle aasta alguses avaldatud New Yorgi kohtu dokumentide kohaselt olevat Ghislaine kiidelnud sõpradele, kuidas ta ameles Hollywoodi tähe George Clooneyga ühel Hollywoodi peol tualettruumides.

Siiski pole ühtegi kinnitust, et Clooney oleks kuidagi olnud Ghislainega seotud.

«Ghislaine oli tuntud oma äärmiselt ülbe iseloomu poolest,» rääkis The Sunile naise siseringi kuulunud isik.

«On väga selge, et ta mängis seda iseloomuomadust selle peal, et tal olid sidemed briti aristokraatiaga. Ta tegi alati kindlaks, et inimesed teadsid, et ta kuulub kõrgklassi koorekihti ja temaga tuleb hästi läbi saada, sest muidu sind lihtsalt ei kutsuta enam mitte  kunagi eksklusiivsetele üritustele. Ja see töötas,» räägib sama allikas väljaandele. 

Allika sõnul ei olnud Ghislaine lähedane ainult Epsteiniga vaid ka sadade teiste mõjukate inimestega New Yorkgis.

«Ghislaine oskas inimestega suhteid luua ja oli endale loonud tohutu kontaktide võrgustiku. Inimesed teadsid, et kui Ghislane on nende seltskonnas, siis nad kindlasti kohtuvad mõjukate inimestega, kes võivad kasulikud olla,» rääkis allikas väljaandele.

«Ghislaine'i ümbritses teatud kuninglik aura,» rääkis sama tuttav väljaandele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles