Sandra Vabarna armas ja imelihtne kingiidee kogub sotsiaalmeedias populaarsust

Elu24
Copy
Sandra Vabarna.
Sandra Vabarna. Foto: Madis Sinivee

Folgitriost Trad.Attack! tuntud Sandra Vabarna otsustas võtta sõna jõuludeaegse meeletu massitarbimise vastu. Mõne päevaga on tema kingiideid Facebookis jagatud enam kui 4000 korda.

Sandra Vabarna tegi teisipäeval Facebooki postituse, millega kutsus inimesi üles saabuvaid jõule tähistama täiesti kingivabalt. Ta seadis eeskujuks oma tutvuskonna, kes just niimoodi kavatseb tegutseda. Vabarna andis mõista, et ei tasu kaasa minna tarbimishullusega ning odavaid ja kasutuid asju kokku osta.

Muusik põhjendas mõtet sellega, et aastatetaguseid materiaalseid kingitusi ei mäleta ta üldse. Küll aga on hästi meeles rabamatk sõprade ja kassiga.

Vabarna üleskutset kiitis takka ka NOËP ehk Andres Kõpper, rääkis ta Elmari hommikuprogrammis. «Olen seda ka ise proovinud viimased aastad järgida, ehk lähtun sellest, et kui on kingitus, siis ta võiks olla pigem praktiline ja ostuotsus peab olema kenasti läbi kaalutletud. Inimkond on loodusressursside kasutamisega niivõrd koormav organism, et ka ostlemise teemat peab hakkama ohjes hoidma,» ütles Kõpper.

Kui tõesti on vaja kinki teha...

Sandra Vabarnal on aga erinevaid ideid ka neile, kes traditsioonidest nii palju kõrvale kalduda ei taha.

«Kinkige AEGA! (minu lemmik!) Olge koos perega, sõpradega, võõrastega! Rääkige juttu, nautige talve, minge matkama, külastage kultuurisündmusi jne. Tulge ekraanidest välja päris inimeste juurde. Olge hetkes! Paraku on nii, et aeg on ressurss, mida me kunagi tagasi ei saa… seega on see kõige väärtuslikum kingitus, mida me teha saame!» kirjutas Vabarna.

Veel pakkus muusik välja, et võib aidata tuttavaid koristamise või lastehoiuga. Samuti on Vabarna arvates alati maitsekas ka midagi isetehtut kinkida.

Mõtteid jätkub ka neile, kellel on aega vähe. Sandra Vabarna arvates võiks siis kingiotsija suunata pilgu taaskasutuskauplustele. Hea idee on ka kinkida elamusi, nagu kontserdi-, teatri- või näitusepileteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles