Muusik Paul Neitsov paljastas oma sõltuvusprobleemi tagamaid

Elu24
Copy
Paul Neitsov
Paul Neitsov Foto: Sille Annuk

Viimases «Pealtnägija» saates räägiti sõltuvusest, keerulist teemat lahkas ka muusik ja endine mängusõltlane Paul Neitsov (25), kelle sõnul jääb sõltlane Eestis vajaliku abita.

Pealtnägija teema keskmes oli allakäigu lugu 25- aastasest algklasside õpetajast Mirjamist, kes kaotas tänu mängusõltuvusele kõigest aastaga 100 000 eurot, töö, elukoha, elukaaslase, kuid vajalikku abi professionaalidelt ei saanud. 

Neitsov, kes on enda sõnul tänaseks kasiinodega lõpparve teinud, tundis noore naise loost ära paljuski iseennast.

Neitsovi sõnul on nii väikses riigis nagu Eesti kasiinosõltlasi kõvasti rohkem, kui arvatakse ja sõltlastel ja tema lähedastel väga keeruline abi saada.

«See tekitab sellist depressiooni-laadset seisundit, et sa ei taha enda eest hoolitseda. Sa tahad põgeneda millegi eest sellesse sõltuvus tegevusse. Sa ei saa ise aru, mille eest või kuhu sa täpselt põgened, aga sinu eesmärk on kinnisideeks muutnud sõltuvus tegevus,» kirjeldas Neitsov saates enda kogemust.  

Neitsovi sõnul on Mirjam õpikunäide, kuidas sõltlane libiseb paralleelmaailma, kus ta lõpuks tuleb välja ainult selleks, et oma mängurlust finantseerida. 

«Nendel hetkedel, kui sa oled nii tugevalt sõltuvus tegevuse küüsis, siis sa ei mõtle mitte mingi numbri peale, rahanumber ei mängi mitte mingit rolli sõltlase jaoks,» rääkis Neitsov.  

Neitsovi sõnul puudub Eestis sõltlastele vajalik psühholoogide tugisüsteem. 

«Ma olin just tulnud kasiino uksest välja ja läksin otse terapeudi juurde ja ütlesin, et kõik on väga halb, rääkisin talle kõik täiesti ausalt ära ja mulle öeldi selle peale, et mul ei ole sõltuvust.

«Ma läksin sinna, et mul on abi vaja. Arvati, et kui mees on mõistuspärane ja tuleb ise sinna kohale ja räägib oma probleemi ära, siis kus see sõltuvus tal on,» rääkis Neitsov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles