Autorid ei saanud Joel Juhi tantsukooli üle õigust: arutlus saadeti tagasi ringkonnakohtule

Elu24
Copy
Joel Juht oma raamatu esitlusel varem sel kuul.
Joel Juht oma raamatu esitlusel varem sel kuul. Foto: Margus Ansu

Riigikohtu otsuse järgi ei saa esitajad ja fonogrammitootjad huvikoolidelt õppetöös muusika kasutamise eest autoritasusid välja nõuda. Vaidlus aga jätkub.

Kevadest saati Eesti Esitajate Liiduga vaielnud blogija ja tantsutreener Joel Juht jagas Facebookis Riigikohtu otsust. Selle järgi ei tohi Eesti Esitajate Liit huvikoolidelt autoritasusid nõuda.

Kohtusaaga läheb aga tagasi ringkonnakohtusse. Riigikohus leidis, et madalamad kohtuastmed ei ole oma tööd korralikult teinud.

Otsustamisel jäeti kaalumata Juhi vastuväide, et tema kool pole Eesti autorite muusikat kasutanudki. Samuti jäeti uurimata, kas JJ-Street kasutab muusikat huvikooli eritingimuste järgi. «Ka jõulusid ei saa rahulikult vastu võtta,» kurdab Juht postituses.

Riigikohtu otsuse järgi laieneb Juhi tantsukooli laadsetele huvikoolidele autorikaitseseaduse täpsustus, mille järgi õppetöös kasutatava muusika eest autoritasusid maksma ei pea. Nii on ka juhul, kui tegemist on JJ-Street tüüpi erakooliga.

Esitajate Liit nõudis tantsukooli haldavalt MTÜ Urban Style'ilt 5648 euro 76 sendi eest autoritasusid ning ka viiviseid. Samale otsusele on juba varem jõudnud ka Harju Maa- ja Tallinna Ringkonnakohus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles