Galerii: Venemaal nabiti kinni jõhker bande, mille hingel on ohtralt mõrvu ja inimrööve

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy

Venemaa julgeolekutöötajad nabisid hiljuti kinni neli Šaraposkije jõugu liiget, keda süüdistatakse mõrvades ja muudes kuritegudes. 

Venemaa juurdluskomitee uurijad pidasid koos FSB ja Venemaa siseministeeriumiga kinni Moskvas ja Dagestanis Šarapovskie organiseeritud kuritegevuse rühmituse neli liiget, teatas Venemaa uudisteagentuur Tass.

Moskvas asuva juurdlusosakonna juhataja Julia Ivanova sõnul on kõik neli kuritegeliku grupeeringu liiget praeguseks vahistatud. Suuroperatsioon kestis augustist novembrini. «Juhtumiga seoses on kinni peetud kuritegude peakorraldajad ja toimepanijad,» teatas FSB. 

Šarapovski jõugu liikmeid süüdistatakse mitmete mõrvade ja muude eriti raskete kuritegude toimepanemises aastatel 2007-2015. 

FSB avalike suhete keskuse (DSP) andmetel osalesid jõugu juhid ja liikmed Dagestanis ja Moskvas ettevõtjate ning korrakaitseametnike mõrvade, inimröövide, väljapressimiste ning röövimisete korraldamises ja läbiviimises aastatel 2007-2015.

Kuritegelikku grupeeringusse kuulus üle 250 inimese, sealhulgas Dagestani Vabariigi siseministeeriumi töötajaid ja Dagestani advokatuuri juriste. 

Uurimisel selgusid ka 1998. aastal Dagestani pealinnas Mahhatškalas korraldatud terrorirünnaku ettevalmistamise ja rakendamise asjaolud, milles hukkus mitu tosinat inimest ja üle saja inimese sai raskelt vigastada.

«Uurijad avastasid koos operatiivteenistustega tehtud läbiotsimiste käigus ka relvalao,» lisas Ivanova.

Kuritegeliku grupeeringu käest konfiskeeriti suur hulk väikerelvi ja automaatrelvi, laskemoona, lõhkeaineid ning tankitõrje raketisüsteeme. Lõhkeobjektid neutraliseeriti ja hävitati.

«Venemaa föderaalse julgeolekuteenistuse spetsialistid tegid kohapeal kahjutuks ka hulga lõhkekehasid,» märkis DSP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles