Prints Charles küsis isalt nõu, mida teha prints Andrew’ga

Inna-Katrin Hein
Copy
Prints Charles 23. novembril Uus-Meremaal Kaikouras
Prints Charles 23. novembril Uus-Meremaal Kaikouras Foto: Victoria Jones/PA Wire/PA Images/Scanpix

Briti prints Charles oli koos oma naise hertsoginna Camillaga visiidil Uus-Meremaal ja Saalomoni saartel, kuid koju tagasi jõudes sõitis kohe Sandringhami lossi, pidamaks nõu oma isa prints Philipiga, et mida teha skandaali sattunud venna prints Andrew'ga.

Briti meedia kirjutab, et prints Andrew kuulus alaealisi tüdrukuid seksuaalselt ära kasutanud pedofiili Jeffrey Epsteini sõprade hulka ja mitu naist süüdistavad siniverelist enda vägistamises.

Jeffrey Epstein vanglafotol
Jeffrey Epstein vanglafotol Foto: Capital Pictures/MediaPunch/PLF/MPI/Scanpix

Andrew andis möödunud nädalal intervjuu, milles rääkis ka Epsteinist ja selle mehe seksiimpeeriumisse valedega meelitatud alaealistest tüdrukutest, üritades oma mainet puhastada, kuid tegelikult kahjustas ta end veelgi.

93-aastase kuninganna Elizabeth II abikaasa 98-aastane prints Philip on pensionil ja elab Sandringhami lossi maadel asuvas Wood Farm talus. 

Prints Charles oli Sandringhamis mitu päeva, mille jooksul ta arutas isaga venna probleemi.

Kuigi prints Philip ei osale enam avalikel sündmustel, on ta oma perekonnas nõuandja ja ta andis nõu ka oma vanimale pojale Charlesile.

Ei ole teada, milles need kaks mees kokku leppisid ja kuidas see prints Andrew edaspidist elu mõjutab.

Prints Philip 2019
Prints Philip 2019 Foto: POOL New/REUTERS/Scanpix

Prints Andrew esindaja teatas, et prints tõmbub mõneks ajaks avalikust elust tagasi ja ei esinda enam kuninglikku perekonda.

Esindaja teatel tingis sellise sammu printsi seostamine kohtu poolt karistatud ja vanglas enesetapu teinud seksuaalkurjategija Jeffrey Epsteiniga. See seos, millega kaasnes skandaal, häirib kuningliku pere elu ja tööd.

Otsuse prints Andrew ülesannetest vabastada langetas ta ema kuninganna Elizabeth II, väidetavalt tegi ta seda prints Charlesi tungival palvel.

Elizabeth II külastas 26. novembril Londonis kuninglikku filateeliaühingut
Elizabeth II külastas 26. novembril Londonis kuninglikku filateeliaühingut Foto: TOLGA AKMEN/AFP/Scanpix

Charles oli reisi ajal helistanud Andrew'le ja teatanud, et ta seostamine seksuaalkurjategijaga ning alaealiste tüdrukute ärakasutamise süüdistus on nii tõsine, et Andrew peaks avalikust elust tagasi tõmbuma.

Charles oli lisanud, et ta on vennas pettunud ja ta ei kavatse temaga mõnda aega suhelda.

«Kuninganna kutsus Andrew Buckinghami paleesse ja teatas, mida ta tema suhtes otsustas. See oli nende mõlema jaoks kohutav. Prints Andrew'l on väga keeruline oma head mainet taastada,» teatas Buckinghami palee allikas.

Prints Andrew juunis 2019 Ascoti võiduajamistel
Prints Andrew juunis 2019 Ascoti võiduajamistel Foto: TOBY MELVILLE/Reuters/Scanpix

Prints Andrew lootis, et teleintervjuu aitab tal Epsteini «märgist» lahti saada, kuid see kujunes vastupidiseks. Briti meedia arvates oli see intervjuu nagu autoõnnetus.

Andrew eitas selles intervjuus seksimist Epsteini korraldatud peol 17-aastase Virginia Giuffre’iga.

Pilt, millel prints Andrew hoiab Virginia Giuffre'i ümber kinni. Taga on Jeffery Epsteini kunagine kallim Ghislaine Maxwell
Pilt, millel prints Andrew hoiab Virginia Giuffre'i ümber kinni. Taga on Jeffery Epsteini kunagine kallim Ghislaine Maxwell Foto: /Supplied by Capital Pictures/Scanpix

Praegu 35-aastase Giuffre’i väitel sundis Epstein teda prints Andrewga kolm korda seksima.

Prints üritas selgitada, et ta ei mäleta, et ta oleks seda naist teda kuskil peol kohanud ja temaga suhelnud, rääkimata seksimisest.  

Briti avalikkus mõistis Andrew pärast seda intervjuud hukka ja nõuti, et temalt võetaks ta tiitlid ja privileegid ära.

Elizabeth II ei ole talt tiitleid ära võtnud, kuid sundis ta Buckinghami paleest välja kolima, külmutas ta palga ja jättis ta 60. sünnipäeva pidustused ära.

Teada on, et prints Andrew oli varem kuninganna lemmiklaps, kuid nüüd enam ei ole.

Kuningakoja allika teatel on Elizabeth II kogu oma troonil olemise aja üritanud perekonna au ja väärikust kaitsta, kuid Andrew hävitas need lühikese ajaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles