SAJANDI KUNSTIRÖÖV ⟩ Dresdeni aardevaraste tabamiseni viiva info eest on välja pandud pool miljonit eurot (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Politsenikud Dresdeni lossi juures, millest vargad viisid kallied juveele ja ehteid
Politsenikud Dresdeni lossi juures, millest vargad viisid kallied juveele ja ehteid Foto: ronaldbonss.com via www.imago-images.de/imago images/Max Stein/Scanpix

Vargad viisid Saksamaa Dresdeni lossis asuvast Rohelise võlvi muuseumist palju hinnalisi juveele ja ehteid, mille väärtus ulatub miljarditesse eurodesse.

Saksa politsei teatas, et varaste tabamise ja varastatud juveelide jälile viiva info eest on pandud välja 500 000 eurot, teatab afp.com.

Dresdeni lossi Rohelisest võlvist viidi kalleid ehteid ja juveele. Pildil üks neist ehetest, mis langesid varaste kätte.
Dresdeni lossi Rohelisest võlvist viidi kalleid ehteid ja juveele. Pildil üks neist ehetest, mis langesid varaste kätte. Foto: Polizeidirektion Dresden/via REUTERS/Scanpix

Politsei jätkab 25. novembril varastatud väärisasjade otsimist, kuid seni ei ole veel kedagi vahistatud. Ka museaale pole leitud.  

Uurimine näitas, et vargad süütasid lossi juures asuva elektrikapi, tekitades sellega elektrikatkestuse. Siis läksid kaks varast muuseumisse, sisenedes läbi kergelt avatava akna. Neil olid kaasa taskulambid ja haamrid, millega nad vitriinide klaasid lõhkusid. Nende tegevus jäi turvakaamerate videole.

Kaader turvakaamera videost, millel on näha varast Dresdeni lossi Rohelises võlvis vitriine lõhkumas
Kaader turvakaamera videost, millel on näha varast Dresdeni lossi Rohelises võlvis vitriine lõhkumas Foto: SAXONY POLICE DEPARTMENT/via REUTERS/Scanpix

Muuseumi esindaja teatel langes varaste saagiks palju hinnalist, kaasa arvatud 49-karaadine Dresdeni teemant, mille hind on umbes 10 miljonit eurot.

49-karaadise valge teemandiga ehe, mis viidi Dresdeni lossi Rohelisest võlvist
49-karaadise valge teemandiga ehe, mis viidi Dresdeni lossi Rohelisest võlvist Foto: JUERGEN KARPINSKI/AFP/Scanpix

Dresdeni politsei võttis Berliini kolleegidega kontakti, kuna sealsest Bode muuseumist viisid vargad paar aastat tagasi suure, 100 kilogrammi kaaluva kuldmündi, mille hind on üle 3 miljoni euro. Uurimine näitas, et selle varguse taga oli kuritegelik grupeering, mille liikmed tabati, anti kohtu alla ja nad said vanglakaristuse. Münt on seni leidmata.

Dresdeni politsei kahtlustab, et ka sealse lossivarguse taga võib olla mõni kohalik või siis kaugemal tegutsev kuritegelik gäng. Politseiallika teatel on neile teada neli kahtlusalust, keda otsitakse. 

Politsei teatas, et juveelivarguse uurimist juhib prokuratuuri osakond, mis tegeleb  organiseeritud kuritegevusega võitlemisega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles