Video: homomees adopteeris Downi sündroomiga tüdruku, keda keegi ei tahtnud

Inna-Katrin Hein
Copy
Isa ja tütar. Pilt on illustreeriv
Isa ja tütar. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Itaalias Napolis adopteeris homomees Luca Trapanese ema poolt hüljatud Downi sündroomiga tüdruku, kui laps oli vaid 13 päeva vana. 

42-aastase Trapanese sõnul pakkusid lastekaitsjad Alba nime kandvat tüdrukut 20 perele adopteerimiseks, kuid need pered ei soovinud erivajadusega last, teatab dailymail.co.uk.

Trapanese on aastaid töötanud erivajadustega inimestega ja talle ei olnud Downi sündroomiga lapse adopteerimine probleemiks. Sotsiaaltöötajad ütlesid talle, et kuna ta on homoseksuaal, siis ta saab adopteerida vaid erivajadusega või käitumishäirega lapse, kuid see ei morjendanud teda. 

Itaallase sõnul oli adopteerimine pikk protsess, kuid ta sai lõpuks üksikisaks, kes on lapse kasvatamisraskustega kenasti toime tulnud.

Katoliku seminari lõpetanud Trapanese armus 25-aastasena oma koolikaaslasse ja nad olid pikas suhtes. Mehed töötasid koos erivajadustega inimesi aitavas heategevusorganisatsioonis ja kaalusid lapsendamist. «Kahjuks lõppes meie suhe mõne aasta eest. Kolisin omaette ja muutsin elustiili, sest tahtsin ikkagi isaks saada,» meenutas itaallane.

Ta jätkas, et 2017. aastal avanes tal võimalus laps adopteerida, kuid ta sai valida erivajaduse või käitumishäiretega lapse.

Trapanese täitis adopteerimisdokumendid ja 2017. aasta juulis sai ta väikese tüdruku isaks. «Hoidsin esmakordselt nii väikest last kätel, kartsin natuke, et äkki pillan ta maha. Kuid kõik läks hästi, tundsin kohe, et Alba on minu tütar ja ma olen tema isa,» lausus mees.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

È arrivato il divano nuovo ❤ #alba #paternità #nataperte #casa #marzanoappio

A post shared by Luca Trapanese (@trapaluca) on

Ta korraldas peo, et tutvustada oma perele ja sõpradele last. Tütar on nüüd kaheaastane.

Trapenese avaldas oma elust raamatu, mis on Itaalias väga populaarne. Ta jagab enda ja tütre elu ka sotsiaalmeedias, neil on Instagramis üle 130 000 jälgija. Fännid arvavad, et ta peaks valitama aasta isaks.

Downi sündroom ehk trisoomia 21 (lühend DS) on inimese kõige levinum kromosoomhaigus. Seda põhjustab 95 protsendil juhtudest 21. kromosoomi trisoomia ehk 21. kromosoomist on 3 eksemplari, normaalne on 2. Sündroom on nimetatud inglise arsti John Langdon-Downi järgi, kes kirjeldas seda kromosoomihaigust esimesena 1866. aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles