Galerii: George Bushi viimane pressikonverents

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA president George Bush sõnas oma ametiaja viimase pressikonverentsil, et ta ei teinud oma ametiaja jooksul suuri vigu.

Bushi sõnul ei ole USA suhted teiste riikidega nõrgenenud ning suhtumine ei ole negatiivseks muutunud, kirjutab AP.

Tegemist oli Bushi kaheksa aasta pikkuse võimul oleku perioodi 50. pressikonverentsiga.

Oma suurimaks veaks peab Bush 2003. aastal aset leidnud juhtumit. Siis teatas ta, et sõjalised operatsioonid Iraagis on põhimõtteliselt lõpule jõudnud, kuid tegelikult olid raskemad lahingud alles ees.

Hiljem ta vabandas juhtunu pärast.

Bushi kinnitusel toetab ta praeguses konfliktis Iisraeli ja lisas, et sel riigil on õigus end kaitsta. Samas ta arvas, et tsiviilisikuid ei tohiks ohvriks tuua.

Bushi arvates saab Lähis-Ida kriisi lahendada alles siis, kui Hamas lõpetab Iisraeli tulistamise rakettidega.

President tuletas pressikonverentsil ka seda meelde, et USA vaenlased ei maga ja selle tõttu tuleb kogu aeg valvel olla.

Ametit maha paneva USA presidendi arvates ei kao niinimetatud kurjuse telg niipea ning nii Põhja-Korea kui ka Iraan ohustavad kogu maailma julgeolekut.

Pressikonverentsidesse just mitte kuigi hästi suhtuv Bush viskas meediaesindajatega  nalja ja sõnas, et väärtustab nende ametioskusi.

«Tegelikult ei meeldi mulle suur osa sellest, mida te kirjutate,» lisas president.

Bush soovis 20. jaanuaril ametisse astuvale Barack Obamale õnne ja edu, lisades, et Obama on parem kõnepidaja kui tema oma presidendiks olemise ajal on olnud.

Bushi kinnitusel tõmbub ta pärast ameti mahapanemist poliitikast tagasi ning kaob avalikult areenilt.

«Laval saab olla ainult üks mees korraga,» tõdes Bush.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles