Näitleja Leonardo DiCaprio lükkab tagasi Amazonase metsatulekahjudega seotud süüdistused

Elu24
Copy
Näitleja Leonardo DiCaprio
Näitleja Leonardo DiCaprio Foto: Capital Pictures/Scanpix

Näitleja Leonardo DiCaprio (45) lükkas tagasi Brasiilia presidendi Jair Bolsonaro süüdistuse, mille kohaselt olevat ta raha annetamisega kaasa aidanud Amazonase metsatulekahjudele.

«Ma toetan Amazonase metsapõlengu kriisi ajal Brasiilia inimesi, kes töötavad oma looduse- ja kultuuripärandi päästmise nimel. Nad näitavad  oma pühendumuse ja kirega hämmastavat, südantliigutavat ja alandlikku eeskuju keskkonna päästmisel,» kirjutas Dicaprio oma Instagrami kontol. 

«Kaalul on nende asendamatute ökosüsteemide tulevik ja mul on hea meel seista nende kaitsmisel koos loodust hoidvate rühmitustega. Kuigi toetamist väärt, me siiski ei rahastanud sihikule võetud organisatsioone,» lisas näitleja postituses. 

Bolsonarol tekkis pikaajalise keskkonnakaitsja DiCaprioga probleem siis, kui näitleja  organisatsioon Earth Alliance lubas kohalikele rühmitustele annetada ligi 5 miljonit dollarit metsapõlengute vastu võitlemiseks.

Bolsonaro ja tema toetajad on ilma vettpidavate tõenditeta väitnud, et juba mõnda aega Amazonase metsades lõõmavad põlengud on heategevusorganisatsioonid meelega tekitanud annetuste kogumise eesmärgil.  

«DiCaprio on lahe tüüp, kas pole? Annetab raha Amazonase metsade süütamiseks,» ütles Bolsonaro reedel toetajatele peetud kõnes. 

Brasiilia kosmoseuuringute keskuse teatel on sel aastal satelliitide abil leitud Amazonases 83 000 metsapõlengut, mis on märgatavalt rohkem kui aasta tagasi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles