Video: USAs süüdistatakse auto taga hobust vedanud paari loomapiinamises

Inna-Katrin Hein
Copy
Hobune. Pilt on illustreeriv
Hobune. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Ameerika Ühendriikdes Colorados Grandi maakonnas süüdistatakse paari loomapiinamises, kuna sotsiaalmeediasse jõudis video, millel on näha, kuidas nad vedasid hobust pikapi taga.

Mitu inimest võtsid ühendust Grandi maakonna politseiga öeldes, et seda hobusepiinamise juhtumit tuleb uurida ja julmuse korda saatnud vastutusele võtta, teatab cbsnews.com.

Politsei konfikeeris Triggeri nimelise hobuse tema omanikelt, 33-aastaselt naiselt ja 59-aatsaselt mehelt ning loom viidi veterinaarkliinikusse tervisekontrolli.

Hobust auto taga vedanud paaril on veel kaks hobust, kuid neid veel ära ei võetud, sest nende piinamise kohta puudub info.

Triggeri omanikud ei soovinud oma nimesid avaldada, kuid nad sõnasid meediale, et nad tegid hobust auto taga vedades valesti.

«Kaotasin selle juhtumi tõttu töö ja šokeerisin paljusid. Ma pannin oma hobuse kannatama, ma ei oleks pidanud seda tegema. See oli täiesti vale tegu,» sõnas ameeriklanna.

Ta lisas, et ta ei tea, miks ta nii tegi ja see oli ta elu kõige rumalam tegu.

Videol on näha, kuidas auto taha kinni seotud hobust veetakse lumisel teel ligi 100 metrit ja loom üritab lahti pääseda.

«Juhtumid, milles on lapsed ja loomad, tekitavad emotsioone. Uurime hobusepiinamise juhtumit ja see võib üsna kaua aega võtta,» sõnas Grandi maakonna politseijuht Brett Schroetlin.

USAs kehtiva loomakaitseseaduse järgi saab loomapiinamise est määrata suure rahalise trahvi, kuni seitse aastat vangistust või mõlemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles