VALLATU SAADIK Briti neiu ohutuskampaaniaks läks vaja ainult kiivrit ja hobust

Elu24
Copy
Georgie alasti ratsutades kiivri kandmist promomas.
Georgie alasti ratsutades kiivri kandmist promomas. Foto: Caters News/Scanpix

19-aastane Georgie Grace tegi kiivri kandmiseks odava ja lihtsa kampaania, mille jaoks pole isegi riideid vaja. 

Unusta igavad ning tüütud ohutuskampaaniad! Inglismaalt Coventryst pärist veterinaariatudengi arvates saab kõige paremini kiivri kandmise tähtsusele tähelepanu tõmmata siis, kui riided vaatepilti ei sega.

Georgie Grace
Georgie Grace Foto: Caters News/Scanpix

Georgie Grace otsustas üllatava algatusega avalikkuse ette tulla, kui nägi Facebookis postitust, mis julgustas ratsutajaid alati kiivreid kandma. «Jagasin seda ning ütlesin endale, et kui tuleb üle 100 meeldimise, teen asja omal käel ära,» seletas neiu.

Meeldimised tulidki ja nii pidigi Georgie riided seljast võtma. «Kartsin, et ehk võib näiteks kuller [filmimise ajal] siia sattuda, aga õnneks ei tulnud kedagi,» ütles ta naerdes.

Georgie Grace promob kiivri kandmist omal moel.
Georgie Grace promob kiivri kandmist omal moel. Foto: Caters News/Scanpix

Neiu sõnul oli ettevõtmine ka tema sõprade arvates päris naljakas. «Enamasti tulid ikka väga positiivsed reaktsioonid,» rääkis ta ja lisas, et sai vaid mõne üksiku negatiivse kommentaari.

Ettevõtlik naine peab oluliseks, et kasvõi mõni inimene mõistab, kui oluline on ratsutades kiivrit kanda. Georgie sõnul võis isegi ametlikel üritustel kuni viimase ajani sõita torukübaraga, kuid nüüd peab peas olema korralikult lõua alt kinnitatud kiiver.

Alasti ratsutamise pealinn?

«Mu tädi naljatas, et olen nagu leedi Godiva,» mainis Geordie.

Nimelt pole see Coventry linnas sugugi esimene kord, kui naised end paljaks võtavad ja hobuse sega hüppavad. 

Kohaliku legendi järgi ratsutas leedi Godiva 11. sajandil alasti läbi linna, et vabandada abikaasa määratud maksukoormuse pärast.

Nii kujutati leedi Godivat 19. sajandil.
Nii kujutati leedi Godivat 19. sajandil. Foto: AKG Images / Scanpix

Legendaarset Godivat on jäljendanud varemgi. Korraldatud on näiteks mitmeid heategevusüritusi, kus võeti Godivast eeskuju. 2008. aastal ratsutasid naised alasti Londonis pargis, et vähihaigetele annetusi koguda.

Sarnase algatuse võttis aasta tagasi Radstocki linnas ette ka Jo Kelly. Vaikset väikelinna šokeerides sõitis ta eevaülikonnas läbi selle tänavate, annetades pikad juuksed hiljem vähihaigetele.

Heategevusüritus 2008. aastal Londonis.
Heategevusüritus 2008. aastal Londonis. Foto: AP/Scanpix
Jo Kelly Radstocki linnakeses.
Jo Kelly Radstocki linnakeses. Foto: SWNS.com/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles