Prints Charlesi esindaja andis vastuse kõlakatele, et kuninganna jääb peagi pensionile

Elu24
Copy
Kuninganna Elizabeth II ja prints Charles.
Kuninganna Elizabeth II ja prints Charles. Foto: AFP/SCANPIX

Briti meedia vahendas eelmisel nädalal kuuldusi, et kuninganna Elizabeth II kavatseb troonist loobuda, kui saab 95-aastaseks. Prints Charlesi esindaja kommenteeris kõlakat.

Eelmisel nädalal kirjutasime, et õukondlaste sõnul plaanib kuninganna troonist loobuda, kui saab 95-aastaseks, ja anda selle üle oma pojale prints Charlesile, kellest saaks sel juhul regent ehk monarhi ülesannete täitja.

Kuninganna saab 95-aastaseks 18 kuu pärast. Sama vanalt loobus avalikest kohustustest ka tema abikaasa prints Philip.

Juba 2017. aastal olevat kuninganna võimuesindajatele öelnud, et tema on küll veel valitseja, kuid ta tahab oma vanimale pojale trooni üle anda oma eluajal. 

Hetkel jäävad kõlakad aga ainult kõlakateks, kuna prints Charlesi esindaja ütles sel neljapäeval, et ühtki selleteemalist arutelu pole olnud, vahendas People. «Pole mingeid plaane, et midagi muutub, kui kuninganna saab 95 – ega ühegi teise vanusega seonduvalt,» kinnitas esindaja.

Buckinghami palee pole kuulduste kohta ametlikku kommentaari andnud. Lähikondlaste sõnul lubas kuninganna 21-aastaselt, et ei loobu oma eluajal troonist.

Ajaloolane ja kirjanik Sally Bedell Smith täpsustas, et regendi määramine on keeruline protsess, mitte kuninganna valik. «See ei käi nii, et kuninganna lihtsalt valib Charlesi oma ülesannete täitjaks,» ütles Smith.

Ajakirja Majesty tegevtoimetaja Joe Little lisas, et oleme «kaardistamata vetes», kuna ükski monarh pole nii vanaks elanud. «Ma ei ütleks, et 95-aastaselt troonist loobumine oleks mõistmatu – ta jääks ikka kuningannaks, aga saaks rohkem vaba aega nautida,» ütles Little. Kuninganna ema elas 101-aastaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles