Mustamäe noarünnaku küsimus: mida tegid ostukeskuse turvamehed?

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Endine kaitseväelane murdis maha ostukeskuses teenindajat rünnanud mehe.
Endine kaitseväelane murdis maha ostukeskuses teenindajat rünnanud mehe. Foto: Erakogu

Tallinnas Mustamäe kaubanduskeskuses reede õhtul kassapidajat noaga rünnanud purjus mees on vahi all, kuid juhtunu taustal on tekkinud uus küsimus. Mida tegid ostukeskuse turvamehed?

6. detsembri õhtul ründas 61-aastane purjus mees noaga talle alkoholi müümast keeldunud kassapidajat.

«Rimi teenindaja keeldus seadust järgides silmnähtavalt joobes kliendile alkoholi müümast,» selgitas Rimi pressiesindaja Katrin Bats. «Klient muutus agressiivseks, asus lõhkuma kassa inventari ning võttis välja noa, mille tagajärjel muutus olukord ohtlikuks.»

Rimi turvatöötaja kasutas purjus märatseja vastu pipragaasi. Noaga ründaja murdis aga maha ja tegi kahjutuks ostukeskuses viibinud endine kaitseväelane Erki Poomann, kes sai ründajalt noa kätte ja viskas selle eemale, kirjutas Elu24 eelmisel reedel. 

Rimi pressiesindaja sõnul ei saa siiski alahinnata turvateenistujat, kes pipragaasiga ründaja suhteliselt oimetuks tegi. «Suur tänu siiski vaprale kodanikule, kes appi tuli,» lisas Bats. 

Keskuse turvakaamerate videost on Batsi kinnitusel näha pikka rüselust gaasi andnud turvamehe ja ründaja vahel.

Samal ajal, kui Poomann ründaja maha surus ja oimetuks lõi, kutsus tema elukaaslane appi lähedalasuvaid turvamehi, et need mehe käed raudu paneks. 

«Kui ründaja oli pikali saadud, siis saadi keskuse turvanaiselt käerauad ja klient hakkas neid ründajale peale panema,» kirjeldas Bats sündmuste kulgu. 

Samal ajal saabus ka turvapatrull, kellega koos lõpuks käerauad märatsejale ka peale pandi. Paar minutit hiljem saabus sündmuskohale politsei. 

«Juhtum on tänaseks üle antud politseile ning meie omalt poolt küsime kõigilt osapooltelt, sealhulgas turvafirmalt, selgitusi olukorra põhjalikuks hindamiseks,» selgitas Bats. 

Rünnaku ohvriks sattunud Rimi teenindaja käitus tema sõnul õigesti, sest seadus ei luba joobes inimestele alkoholi müüa. 

Põhja prokuratuuri pressinõuniku Liivi Reinholdi sõnul uurimine alles käib ja kallaletungi üksikasjadest on veel vara rääkida. Samuti ei saa prokuratuuri teatel praegu hinnangut anda turvatöötajate käitumisele. «Seda saab teha siis, kui sündmuste käik on täielikult selgeks tehtud,» lisas Reinhold.

61-aastane mees on kinni peetud ja talle esitati kahtlustus avaliku korra raskes rikkumises relvaga ähvardades. Süüdimõistmisel karistatakse sellise teo eest rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles