Urmas Sõõrumaa kakaotseremoonial käinud Heelia: see oli nagu filmis!

Elu24
Copy
Teleajakirjanik Heelia Sillamaa.
Teleajakirjanik Heelia Sillamaa. Foto: Kristi Tüvi

Teleajakirjanik Heelia Sillamaa käis sel suvel mitmel põneval peol ja näitab nüüd telesaates «Päriselu lood: pidune Eesti», mismoodi pidutsevad eestlased.

Heelia osales ka kakaotseremoonial Urmas Sõõruma hoovis ning proovis järele, kas kakao on tõepoolest uus narkootikum. «Tahtsin seda pärast tseremooniat ise ka osta, sest kõige tugevamini mõjub just Guatemala tseremoniaalne kakao,» selgitab ta.

«Mulle hakkas see tõesti endale ka meeldima, tore alternatiiv alkoholile.»

Suur oli aga Heelia üllatus, kui selgus, et sellist asja on Eestis väga raske leida. «Mul oli tunne, nagu ajaksin narkot taga, sest Tallinnast ma seda ei leidnud. Lõpuks leidsin inimese, kes Läänemaal seda müüb ja tema lasi oma sõbral selle mulle Tallinnasse tuua. Ma pidin sellele veel ise ka Tallinna teise otsa järele sõitma.» 

Küll aga hoiatab Heelia kõiki, kel on samuti huvi seda proovida. «Kui sa seda liiga palju jood, võib pohmell tekkida.»

«Ma jõin kuus topsi ära, minul mõjus – palju toredam oli olla, aga kui ma hommikul ärkasin, siis mul oli reaalselt pohmell. See pole päris nagu pohmell alkoholist, aga selline imelik tunne on.» 

«See pidi tekkima siis, kui sa jood hästi palju kakaod, aga ei joo vett vahele. Seega kõik, kes tahavad alkoholi kakao vastu vahetada, jooge vett vahele,» õpetab ta.

«Tseremoonia ise nägi päriselt välja, nagu oleksin ma kuskile filmi sattunud, hõimu juurde – nii imelik oli mõelda, et kõik mu ümber olid eestlased ja kellelgi polnud raske avalikult ja kainena päise päeva ajal teiste ees tantsida ja laulda.»

Heeliale meeldis pidu tol korral nii väga, et ta otsustas sinna ka ööseks jääda. «Seal samas saalis, kus ekstaatilist tantsu tantsiti, olid matid maha pandud. Ühesõnaga vahepeal inimesed magasid nende peal ja siis pärast tantsisid edasi,» meenutab ta.

«Inimesed olid ka hästi avatud – käidi alasti ujumas, mis sellest, et kõik olid võõrad. Samuti oli kõigiga hästi kerge jutule saada, sest tõesti, kohal olid inimesed eri valdkondadest.»

«Kui tundub, et see oli mingi imelik hipide pidu, siis tegelikult ei erinenud need inimesed minust millegi poolest. Nad on lihtsalt õppinud end vabaks laskma.»

«See oli selline positiivselt sürreaalne kogemus.»

Vastupidi teetseremooniale muutus Heelia jaoks kõik väga reaalseks Simunas, kus ta pidi kokku saama ühe kohalikuga, kes lubas temaga koos «soojendada» ja peole minna. «Ta lasi mind üle, nii et põhimõtteliselt olin ma üksinda keset Simunat, mul polnud mitte ühtegi kontakti ja ma ei ei teadnud, mida seal üldse teha,» meenutab Heelia.

«Nii ma siis läksin ja istusin kohalikku bussijaama maha ja siis tulid inimesed hoopis ise minu juurde ja hakkasid rääkima.»

«Ma soovitan Tallinna inimestele, et ärge minge vaid Positivusele või I Land Soundile. Vaadake ka, mis toimub väljaspool mainstream-üritusi, sest need on sellised peod, kus sa saad end palju rohkem vabaks lasta.»

«Seal sa oledki täiesti võõras ega pea muretsema, et ülemus koos naisega sulle vastu jalutab. Lisaks avardab see maailmapilti ja loob palju uusi tutvusi!» kiidab Heelia.

«Päriselu lood: pidune Eesti» on Kanal 2 eetris täna kell 20.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles