Norra eurolaulik Alexander Rybak esineb suvel üllatavas Eesti paigas

Elu24
Copy
Alexander Rybak esineb tuleval suvel Käsmus.
Alexander Rybak esineb tuleval suvel Käsmus. Foto: AFP/SCANPIX

Norra kultuurile pühendatud Viru folgil esineb tuleval aastal eurolaulik Alexander Rybak, kelle kümne aasta tagune võidulaul «Fairytale» on tunnistatud läbi aegade parimaks eurolooks.

Järgmisel aastal 7.-9. augustil Käsmus toimuv Viru folk tutvustab maagilises kaptenikülas norra kultuuri ning sellega seoses astub festivali lõpukontserdil lavale Norra eurovisioonivõitja Alexander Rybak. Käsmu on küla Lääne-Virumaal Haljala vallas, kus elas 2018. aasta seisuga 163 inimest.

Esmakordselt külastas Rybak Eestit 2010. aastal.

Alexander Rybak on valgevene ja vene päritolu Norra laulja, viiuldaja, pianist, helilooja ja näitleja. Alexander sõnas Eestist rääkides: «Mulle väga meeldivad Norra mäed, kuid samuti Eesti tasandikud, mis meenutavad mu sünnimaad Valgevenet. Tulen Eestisse suure rõõmuga, kuna mul on väga positiivsed mälestused juba aastast 2010, mil Eestis esmakordselt kontserdi andsin. Ootan väga seda taaskohtumist Eesti sooja publikuga ning kuna mulle meeldib uusi kohti avastada, ootan põnevusega ka Käsmu kaptenikülaga tutvumist.»

Praegu on Rybaki päevad täidetud tiheda trollieluga, sest tema kanda on peaosa Norras Kristiansandis Kildeni teatri- ja kontserdimajas lavastatud muusikalis «Trolle».

Festivali peakorraldaja Peep Veedla sõnul on Alexander Rybaki tulek Käsmu esinema suur tunnustus juba kolmeteistkümnendat korda toimuvale festivalile: «Rybaki üdini positiivne olemus sobib Käsmu kauni looduse ja meie festivaliga nagu valatult, Viru folgilt on alati publik lahkunud positiivsete emotsioonidega, seekord tõenäoliselt topeltannusega.»

Euroopa festivalide EFFE kvaliteedimärgist kandev Viru Folk toimub järgmisel aastal 13. korda ning on muutunud aastatega Eesti üheks suurimaks muusika- ja koguperefestivaliks ning pakub igal aastal külastajatele uusi elamusi läbi teema-aastate.

Tuleva aasta 7.-9. augustil toimuva festivali teemaks on trollide, viikingite ja fjordide maana tuntud Norra, mille kultuuri festival kolme päeva jooksul muusika, filmide, teatri, kirjanduse ja muu põneva kaudu tutvustab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles