TRAGÖÖDIA DŽUNGLIS Kas kose lähedalt alasti leitud 15-aastane tüdruk ikka suri nälga?

Inna-Katrin Hein
Copy
Nora Quoirin koos oma ema Meabh Quoiriniga
Nora Quoirin koos oma ema Meabh Quoiriniga Foto: FAMILY HANDOUT/AFP/Scanpix

Selle aasta augustis Malaisia Serembani džunglist surnuna leitud teismelise tüdruku vanemad on veendunud, et nende lapse surm ei olnud õnnetusjuhtum, vaid sellega on seotud midagi kriminaalset.

Iirlannast ema Meabh Quoirin ja prantslasest isa Sebastien Quoirin sõnasid, et nad tahavad 15-aastaselt elu kaotanud tütrele Norale õiglust, kirjutab dailymail.co.uk.

Nora Quoirini vanemad Sebastien Quoirin ja Meabh Quoirin, 12. augustil 2019 Malisias Serembanis pressikonverentsil
Nora Quoirini vanemad Sebastien Quoirin ja Meabh Quoirin, 12. augustil 2019 Malisias Serembanis pressikonverentsil Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Ema andis intervjuu Iiri riigikanalile RTE öeldes, et ta tütre surma asjaolud tekitasid palju küsimusi, millele ta ei ole vastust saanud.

Kui Nora Dusuni ökohotellist 4. augustil 2019 kadus, arvasid vanemad, et laps rööviti, kuid kriminalistid arvasid, et tüdruk läks iseseisvalt uitama.

Malaisia politsei ei leidnud märke, et Nora Quoirin oleks röövitud ja tapetud, vaid ta eksis džunglis ära, tal tekkis toidu- ja veepuudus ning stress, mis talt elu võtsid.

Nora Quoirin
Nora Quoirin Foto: /AP/Scanpix

Vanemad ei jäänud sellega rahule, sest nende sõnul ei oleks Nora üksinda metsa läinud.

«Juhtus midagi uskumatut ja selles on kriminaalne element, mis tuleb kindlaks teha. Tütre surnukehale tehti lahkamine, mis andis osadele küsimustele vastuse, kuid on veel vastuseta küsimusi. Lahkamistulemused ei selgita, miks ta lahkus hotellist ja kuidas ta jõudis kohta, kus ta leiti,» sõnas ema Meabh Quoirin.

Malaisia sõjaväelased ja parameedikud viimas Nora Quoirini surnukeha helikopterist kiirabiautosse, et ta transportida Serembani haiglasse
Malaisia sõjaväelased ja parameedikud viimas Nora Quoirini surnukeha helikopterist kiirabiautosse, et ta transportida Serembani haiglasse Foto: LIM HUEY TENG/REUTERS/Scanpix

Vanemate arvates varjavad Malaisia uurijad nende eest midagi ja nad pöörduvad Malaisia võimude poole, et nende tütre surma uuesti uuritaks.

Isa sõnul ei olnud nende tütar «kass, kes kõndis omapead» ja ta ei oleks mitte iialgi üksinda džunglisse läinud.

Lahkamistulemuste kohaselt tekkis Noral nälja, väsimuse ja stressi tõttu sisemine verejooks, mis talt elu võttis.

Meabh ja Sebastien Quoirini advokaat Charles Morell sõnas, et ta kliendid soovivad nende tütre surma uurimist kui kriminaalasja.

Ta lisas, et vanemate arvates ei ole lahkamistulemused õiged, kuna näitasid surma põhjuseks nälgimist ja stressi.

Nora isapoolne vanaisa Sylvain Quoirin sõnas Iiri meediale, et pere ei saa enne rahu, kui Nora surma on uuesti uuritud.

«Meile teadolevalt ostsid politseinikud ja sõdurid Norat mitmest paigast. Ka sealt otsiti varem, kus ta lõpuks leiti. Keegi viis Nora sinna, varem teda seal ei olnud. Kas Nora oleks üksinda, paljajalu ja õhukeselt riides olles suutnud kõndida öösel kilomeetreid? See on absurdne,» sõnas vanaisa.  

Malaisia Negeri Sembilani osariigi politseijuhi Mohamed Mat Yusopi arvates tüdruk liikus ja selle tõttu oli teda raske leida.

Malaisia Negeri Sembilani osariigi politseijuht Mohamad Mat Yusop 15. augustil 2019 pressikonverentsil rääkimas Nora Quoirini juhtumist
Malaisia Negeri Sembilani osariigi politseijuht Mohamad Mat Yusop 15. augustil 2019 pressikonverentsil rääkimas Nora Quoirini juhtumist Foto: Chris Jung / ZUMAPRESS.com/Scanpix

Nora Quoirini alasti surnukeha leiti 10 päeva pärast ta kadumist, 14. augustil 2019 hotellist kaugel asuva joa juurest. Politsei ei leidnud tüdruku riideid ja ei ole teada, kuhu need said.

Yusopi arvates võis erivajadustega tüdruk end meelega otsijate eest peita ja lõpuks olid tal tervisprobleemid, mis talt elu võtsid. Tüdruk suri arvatavalt 2 – 3 päeva enne ta leidmist.

Malaisia arstide sõnul oli tüdruk vähemalt ühe nädala näljas, mis tekitas maos ja soolestikus verejooksu. Samas arvatakse, et ta jõi arvatavalt kosest vett, sest kui ta ei oleks joonud, oleks ta varem surnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles