Jüri Ratas peapiiskopi juures pihil: "Leian ka tööpäeval aega, et Piiblist abi otsida"

Elu24
Copy
Jüri Ratas abikaasa Kariniga NATO 70 kohtumise raames korraldatud õhtusöögile suundumas.
Jüri Ratas abikaasa Kariniga NATO 70 kohtumise raames korraldatud õhtusöögile suundumas. Foto: PA images/Scanpix

ERRi saade Pealtnägija avaldas oma viimases saates täiesti ootamatu intervjuu, kus Eesti luterlik peapiiskop Urmas Viilma usutles peaminister Jüri Ratast.

Jõulueelses erisaates said luterliku ning ilmaliku Eesti juhid silm silma vastu kokku. Keset tormilist avalikku debatti oli tegemist eriti vaga usutlusega.

Intervjuu lühikeses eetrisse läinud versioonis jätkus teemasid seinast seina, väga tõsisest humoorikani. Urmas Viilma uuris peaministrilt esiteks, kuidas tema arvates maailma keskkonda peaks kaitsma.

Jüri Ratas seletas, et prügi sorteerimine on loomulik asi, mida tema teeb. Kelle jaoks aga maailma päästa? «Inimene ei ole looduse kroon,» põrutas peaminister.

Elukeskkonda ei peaks üritama säästa vaid isekalt tulevate põlvede, vaid looduse enda pärast. Inimene peab ju kogu Eedeni aia eest hoolitsema, kinnitas ka usujuht.

Sõnareostus

«Oma prügi me sorteerime, aga suust välja tulevaid sõnu mitte,» kritiseeris Viilma praegust avalikku ruumi. Ratase hinnangul võib probleem olla inimeste kiirustavas käitumises ning oskamatuses kuulata.

Sõnu seades välditi osavalt praegustest skandaalidest rääkimist. Viilma palus ka nimetada, kelle praegusest poliitlisest eliidist võiks saata «rahunemistuppa» nagu lasteaialapse.

Ratas siin riske ei võtnud. Peaminister saadaks rahunemistuppa iseenda! Tema sõnul ei ole mõtet teiste silmist pindu otsida.

Koalitsioon püsib Jumala abiga?

Ootamatu võis vaatajale olla Ratase sõnasabast kinni hakanud peapiiskopi küsimus, kas Ratas ka peaministri ameti pidamisele vahele piiblit loeb.

Ratas kinnitas, et on väga jumalakartlik ning otsib sageli jumalasõnast abi. Tuleb välja, et peaminister loeb piiblit sageli ka töö vahele, et sealt tuge leida. Kes oleks võinud arvata? Nüüd teame, mille toel valitsus skandaalidest hoolimata edasi rühib!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles