USA-l on vabakaubandusleping koomiksist ja filmist tuntud Wakandaga?!

Inna-Katrin Hein
Copy
Must Panter Wakandast
Must Panter Wakandast Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Ameerika Ühendriikide põllumajandusministeeriumil on nimekiri riikidest, millega USA-l on vabakaubandusleping. Selles nimekirjas oli ka Wakanda, mis väidetavalt on Ida-Aafrikas asuv riik.

Wakanda on olemas alates 1966. aastast, kuid vaid Marveli koomiksites. Sellenimelist riiki maailmakaardil ei ole, teatab reuters.com.

Wakanda sai taas populaarseks 2018. aasta filmiga «Black Panther».

Chadwick Boseman kehastas filmis «Black Panther» Wakanda uut kuningat.
Chadwick Boseman kehastas filmis «Black Panther» Wakanda uut kuningat. Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

USA põllumajandusministeeriumi lehekülje kohaselt kauplesid USA ja Wakanda partide, eeslite ja lehmadega. Samuti on kahe riigi vahel kaubeldud sigarettide ja alkoholiga.

Kummalisuse põllumajandusministeeriumi leheküljel avastas arvutiinsener Francis Tseng, kes uuris USAs kehtivaid tollitariife, et saada teadusuuringuteks stipendiumit.

Ameerika Ühendriikide põllumajandusministeeriumil on nimekiri riikidest, millega USA-l on vabakaubandusleping. Selles nimekirjas on ka Wakanda, mis väidetavalt on Ida-Aafrikas asuv riik. Tegelikult on selline riik vaid koomiksis ja filmis
Ameerika Ühendriikide põllumajandusministeeriumil on nimekiri riikidest, millega USA-l on vabakaubandusleping. Selles nimekirjas on ka Wakanda, mis väidetavalt on Ida-Aafrikas asuv riik. Tegelikult on selline riik vaid koomiksis ja filmis Foto: USDA/USDA via REUTERS/Scanpix

«Kui ma nägin vabakaubanduspartnerite nimekirjas Wakandat, tabas mind hämming. Arvasin, et olen mingi vea teinud,» selgitas ameeriklane.

Ta igaks juhuks guugeldas Wakandat ja sai vastuseks, et see on riik koomiksis ja filmis.

Tseng avaldas sotsiaalmeedias, millist infot on USA põllumajandusministeeriumil Wakanda kohta ja see läks lendu.

Uudistekanal NBC võttis põllumajandusministeeriumiga kontakti ja sai selgituseks, et tegemist oli testiga, milles Wakanda oli nimekirja lisatud kontrolliks ja unustati hiljem eemaldada.

Wakanda oli USA põllumajandusministeeriumi vabakaubanduslepingupartnerite nimekirjas alates selle aasta suvest.

USA põllumajandusministeerium teatas pärast apsaka avalikustamist, et olematu riik eemaldatakse sellest nimekirjast.

USAs on viimasel ajal olnud põhikõneaineks president Donald Trumpile esitatud võimu kuritarvitamise süüdistused.

Trumpile on esitatud kaks süüdistust. Esimene puudutab presidendiameti kuritarvitamist ja teine kongressi töö takistamist.

NBC teatel oli Trumpile pisut kergenduseks, kui tähelepanu suundus koomiksiriigile Wakandale.

Kui põllumajandusministeerium teatas Wakanda eemaldamisest vabakaubandusriikide nimekirjast, kirjutasid Washingtoni irvhambad sotsiaalmeedias, et Trump alustas uut kaubandussõda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles