Youtuberid kogusid vaid kahe kuuga 20 miljonit dollarit Amazonasesse puude istutamiseks

Elu24
Copy
Annetused on veel avatud ning summa kasvab jätkuvalt.
Annetused on veel avatud ning summa kasvab jätkuvalt. Foto: Kuvatõmmis TeamTrees kodulehelt

Miljonärist USA youtuberi Mr. Beasti loodud algatus #TeamTrees kujunes võistluseks kuulsuste vahel, kes suudab oma panusega annetajate edetabeli tipus püsida.

Oktoobris pani Youtube'i kuulsus Jimmy Donaldson alguse annetuskampaaniale #TeamTrees. Kui eesmärgiks pandi 2020. aasta alguseks 20 miljoni puu istutamiseks vajaliku raha kogumine, ikka dollari eest üks puu, siis eesmärgini jõuti palju kiiremini.

20 miljonit dollarit koguti tegelikult ainult 55 päevaga. Annetajate nimekirjast leiab mitmeid kuulsusi ja ka kompaniisid.

Näiteks on panustanud Elon Musk, produtsent Alan Walker, kultusmängu Plants vs Zombies loojad ja Youtube'i praegune juht Susan Wojinski. Kohati kujunes see võistluseks suurannetajate vahel, kes suudab teise panustaja üle trumbata.

Suur osa tuleb ka väikeannetajatelt, kes panustavad 1 kuni 5 dollari kaupa. Kampaaniat tehakse koos looduskaitsefondiga Arbor Day, mis on alates 1970. aastates istutanud samuti miljoneid puid aastas. 

Kõigest 21-aastane MrBeasti nime all esinev Donaldson on sel aastal olnud üks kiiremini populaarsust koguvaid loojaid Youtube'is.

Suurimad annetajad.
Suurimad annetajad. Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles