JÕULUVANAJÄLITAJA ⟩ Vaata, kus maailma nurgas jõuluvana parajasti kinke laiali jagab

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Rovaniemis elav jõuluvana.
Rovaniemis elav jõuluvana. Foto: Reuters / Scanpix

Juba viimased 16 aastat on internetilehe Santa Tracker abiga võimalik vaadata, kus maailma punktis jõuluvana parajasti kõigile suurtele ja väikestele rõõmu toob ja kinke jagab.

Populaarse legendi kohaselt alustab jõuluvana iga aasta 25. detsembri esimestel tundidel koos oma põhjapõtradega põhjapooluselt teekonda, mis viib habemiku ümbermaailmareisile, kirjutas Times.

Kui tal veab, sööb pika valge habemega mees mõned šokolaadiküpsised ja joob piima. Kui tal aga õnne pole, võib jõuluvaras Grinch tema plaane takistada.

Tänu tehnoloogilistele uuendustele on aga juba viimasel 16 aastat olnud võimalik jõulumehe teekonda jälgida ja vaadata, kus ta oma põhjapõtradega parasjagu kinke laiali veab. 

Sel aastal lubas Google Santa Tracker, et teekonna jälgimine on senisest veelgi lõbusam ja põnevam, sest lisaks niisama jälgimisele saab veebisaidil ka mängida ja endale muid jõululikke tegevusi leida. 

Näiteks saab veebilehe abil teha jõuluvanaga koos pilti, jälgida, kuidas päkapikud kinke meisterdavad või mängida mängu nimega «Gumball Tilt».

Jõuluvana teekond on 25 tundi pikk ja esimene peatus on Ida-Venemaal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles