SKANDAAL AUSTRAALIAS ⟩ Aktivisti väitel lähevad põlengutega võitlevad tuletõrjujad koju naisi peksma

Elu24
Copy
Austraalia maastikupõlengutes on hukkunud ka kaks vabatahtlikku tuletõrjujat.
Austraalia maastikupõlengutes on hukkunud ka kaks vabatahtlikku tuletõrjujat. Foto: AP/Scanpix

Koduvägivallaga võitleva aktivisti avalik väide, et suurpõlengute kustutamiselt naasvad mehed terroriseerivad suurema tõenäosusega oma abikaasasid, võeti Austraalias väga tuliselt vastu.

Koduvägivalla osas teadlikkuse tõstmisega tegelev aktivist ja ajakirjanik Sherele Moody tuli hiljuti pressikonverentsil välja furoori tekitanud avaldusega. Tema sõnul seavad suurte maastikupõlengute sugused «pöörangulised sündmused» ohtu just naised.

«Naiste olukord muutub väga ebaturvaliseks,» ütles ta. Moody viitas uuringule, mille järgi võivad pingeliselt ja ohtlikult töölt naasvad mehed suurema tõenäosusega «kasutada oma partnerite vastu koduvägivalda».

«Häbitud» sõnad

Moody on oma vastuolulise avalduse järel sattunud karmi kriitika alla. Tema sõnu nimetatakse «häbituteks». Loodud on ka petitsioon, kus nõutakse, et ta oma sõnadest taganeks.

Aktivisti sotsiaalmeedia on samuti vihaste kommentaaridega üle ujutatud.

Hiljem distantseerus Moody avaldusest ka roheliste esindaja Larissa Waters, kes oli pressikonverentsi koos aktivistiga kokku kutsunud.

Viidatud uuringu autor Debra Parkinson väidab, et seal märgati koduvägivalla tõusu põlengutest mõjutatud kogukondades üldisemalt. Tuletõrjujaid eraldi esile pole tõstetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles