Austraalias varastati põua käes kannatavalt kogukonnalt 300 000 liitrit vett

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Austraalias New South Walesis on aastakümnete hullem põud. See on toonud kaasa veevargused.
Austraalias New South Walesis on aastakümnete hullem põud. See on toonud kaasa veevargused. Foto: Reuters/ScanPix

Lähiajaloo hullema põua käes kannatavas Austraalias on asjad nii hullud, et politseil tuleb uurida juba suuri veevarguseid. Viimase kuu jooksul on vähemalt kolmel korral vett varastatud.

Eelmise nädala pühapäeval teatas New South Walesis Bathurstis asuvas Evans Plainsis elav põllumees, et tema kinnistul asuvast kahest mahutist kadus suur hulk vett, vahendas news.com.au.

Politseil ei ole seni aimu, kes ja kuidas vee varastas.

New South Wales kannatab ühe lähiajaloo hullema põuaperioodi käes. Bathurst'i volikogu liikme John Fry sõnul on olukord hull, sest Bathursti tammis on veetase langenud juba 37 protsenti.

See on alates 2000. aastast, mil tamm renoveeriti, madalaim tase. Tammist aurustub praegu igal nädalal 1,1 protsenti vett ja kohalike sõnul ei ole lähiajal lootust kosutavateks vihmasadudeks.

Morrisoni valitsus kavatseb hoolimata Lõuna-Austraalia ja Victoria osariikide vastuseisule minna edasi ka veejagamise plaaniga.

Plaani eesmärk on leida võimalusi, kuidas toetada põuast vaevatud kogukondi.

Veevargused sagenevad

12. detsembril teatas Austraalia politsei, et Murwillumbah linnas varastati umbes 25 000 liitrit joogivett, vahendas The Sidney Morning Herald.

Väidetavalt viisid vargad saagiks langenud vee minema ühes veetankeris, mis oli Toyota Hiluxi maasturi külge paigaldatud.

Varastatud veega oleks võinud täita kuus kuni seitse tuletõrjeauto veepaaki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles