HELDE MERINEITSI ⟩ Eesti ujuja Merle Liivandi ainulaadne kollektsioon toetab erivajadustega sportlasi

Elu24
Copy
Ujuja Merle Liivand disainis Eesti motiividega ujumistrikoode ja -pükste kollektsiooni, et toetada erivajadustega sportlasi.
Ujuja Merle Liivand disainis Eesti motiividega ujumistrikoode ja -pükste kollektsiooni, et toetada erivajadustega sportlasi. Foto: Rauno Liivand

Ujuja ja ettevõtja Merle Liivand, keda teatakse ka «merineitsina», on loonud kodumaiste motiividega ujumimstarvete kollektsiooni. Osa kollektsiooni müügitulust läheb Eesti erivajadustega sportlaste toetamiseks.

Ameerikas elav Eesti ujuja Liivand on kodumaale mõeldes valmis saanud kollektsiooniga «Estonia». See koosneb ainulaadsetest ujumistrikoodest, -pükstest ja -mütsidest.

Lisaks sisaldab kollektsioon Eesti motiividega käterätti ja seljakotti. Kuigi hetkel on kollektsioonis kümme toodet, on veebruaris oodata lisa.

Eesti ujuja Merle Liivand koos oma kollektsiooni kuuluvate ujumispükstega. Kollekstiooni disainimisel olid kaasatud maailma parima ujumistarvikute tootja FINIS Inc disainerid, Liivand ja Swimera OÜ kollektiiv.
Eesti ujuja Merle Liivand koos oma kollektsiooni kuuluvate ujumispükstega. Kollekstiooni disainimisel olid kaasatud maailma parima ujumistarvikute tootja FINIS Inc disainerid, Liivand ja Swimera OÜ kollektiiv. Foto: Rauno Liivand

Antud kollektsiooniga tehakse koostööd Eesti Puuetega Inimeste Ujumisliiduga (EPUL). Ujumistarvete ostusummast läheb (olenevalt tootest) 13 kuni 19% erivajadustega sportlastele võistlustel osalemiseks, treeninguteks ning puuetega noorte ujumisoskuse arendamiseks.

«Praeguse seisuga on Tokyo paraolümpiamängude normiatiivi täitnud neli ujujat. Nende ettevalmistuse toetamine on ka minule südameasjaks,» sõnas Liivand.

Ujuja soovib toetada erivajadustega sportlaste osalemist ka teistel võistlustel. Näiteks Downi sündroomiga sportlaste maailmamängud ja Rahvusvahelise Paralümpiakomitee ujumise EM.

Samuti soovitakse anda oma panus puuetega noorte ujumisoskuse arendamisele. 

Merle Liivand soovib kollektsiooniga toetada erivajadustega sportlasi ja nende osalemist erinevatel võistlustel, sealhulgas ka Tokyo paraolümpial.
Merle Liivand soovib kollektsiooniga toetada erivajadustega sportlasi ja nende osalemist erinevatel võistlustel, sealhulgas ka Tokyo paraolümpial. Foto: Rauno Liivand

Liivand viibib hetkel Eestis ning teeb 29. detsembril koos IROMANiga koolitust avavee ujujatele ja triatlonistidele. Ka sellega toetatakse erivajadustega sportlasi.

«Usun, et see võib olla huvitav ka eestlaste jaoks. Kuna on ka jõuluaeg siis usun, et mõnigi inimene leiab selles midagi head,» pakkus Liivand 

Tutvu Liivandi heategevusliku kollektsiooniga SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles