Rumeenias suri operatsiooni ajal süttinud naine

Inna-Katrin Hein
Copy
Operatsioon. Pilt on illustreeriv
Operatsioon. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Rumeenia tervishoiuministeeriumi teatel kaotas operatsiooni ajal elu naine, keda opereeriti elektriskalpelliga.

Uurimine näitas, et kõhunäärme vähi all kannatanud 66-aastase naise keha süttis 22. detsembril tehtud operatsiooni ajal ootamatult, tekitades põletuse 40 protsendile ta kehast, teatab theguardian.com.

Haigla teatel oli naise keha enne operatsiooni puhastatud alkoholil põhineva desinfektsioonivahendiga.

Rumeenia poliitik Emanuel Ungureani teatas juhtunust Facebookis, kus kirjutas, et patsient süttis nagu tõrvik, kui elektriskalpell puutus kokku tuleohtliku meditsiinilise puhastusvahendiga.

Kirurg tegemas operatsiooni elektriskalpelliga. Pilt on illustreeriv
Kirurg tegemas operatsiooni elektriskalpelliga. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Poliitik kritiseeris Bukaresti Floreasca kiirabihaiglat, kus see surmajuhtum aset leidis.

Kui operatsioonil olnud naine süttis, viskas operatsiooniõde ta kehale ämbritäie vett, et tuli ruumi edasi ei leviks. Vee kallamine siiski naise elu ei päästnud.

Seda õnnetuseks peetavat juhtumit uurib Rumeenia tervishoiuministeerium.

«Kirurgid oleksid pidanud teadma, et elektriskalpelliga tehtavate kirurgiliste protseduuride ajal on alkoholipõhise desinfitseerimisvahendi kasutamine keelatud,» ütles Rumeenia  tervishoiu aseminister Horatiu Moldovan.

Elu kaotanud naise pere teatel ütlesid haigla esindajad, et tegemist oli õnnetusjuhtumiga, kuid arstid ei avaldanud juhtunu kohta detaile.

Hoolima viimastel aastatel sisse viidud muudatustest ja rohkematest rahalistest vahenditest, on Rumeenia haiglates mitmeid probleeme, kaasa arvatud  vananenud meditsiiniaparatuur ja arstide puudus. 

Selle riigi haiglasüsteemi on raputanud mitmed skandaalid, millest kõige skandaalsem on 2015. aastast, kui toimus ööklubi põleng.

Selles põlengus hukkus 64 inimest, neist 26 suri kohapeal ja 38 hiljem haiglas. Juhtunus süüdistatakse Rumeenia endist tervishoiuministrit, kuna ta takistas või lükkas edasi põletusohvrite välismaale ravile saatmist. Paljud neist patsientidest surid halvasti varustatud Rumeenia haiglates. Uurimine selles juhtumis jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles