«Vampiiritapja Buffy» staari veel mäletad? Vaata, mis on temast nüüdseks saanud

Elu24
Copy
Sarah Michelle Gellar mängis peaosa sarjas «Vampiiritapja Buffy».
Sarah Michelle Gellar mängis peaosa sarjas «Vampiiritapja Buffy». Foto: Ronald Grant Archive / Mary Evan/sCANPIX

USA filminäitleja Sarah Michelle Gellar (42) sai tuntuks 90ndate lõpus, mil mängis sarjas «Vampiiritapja Buffy» peaosatäitjat. Vaata, milline näeb näitlejanna välja nüüd ning millega tegeleb!

USA draamasari «Vampiiritapja Buffy» alustas teleekraanidel 1997. aastal ning sarja toodeti seitse hooaega, viimane neist valmis 2003. aastal. Eestis jooksis sari TV3 telekanalilt.

Sarjas mängis Gellar Buffy Summersi tegelaskuju, kes elas fiktiivses Sunnydale'i linnakeses. Koolitüdruku ülesandeks oli võidelda linnas tegutsevate vampiiride, deemonite ning mustade jõududega. 

Kaader telesarjast «Vampiiritapja Buffy». 1992.
Kaader telesarjast «Vampiiritapja Buffy». 1992. Foto:  20TH CENTURY FOX / Scanpix

Sarah Michelle Gellar on kaasa teinud ka mitmetes USA filmides, nagu näiteks «Eelmise suve saladus», «Karje 2», «Õelad kavatsused», «Scooby-Doo», «Vimm» ja «Igavesti ja õnnelikult».

Gellar on rollide eest ka Kuldgloobusele nomineeritud ja 1995. aastal pärjati ta Emmy auhinnaga.

2002. aastal abiellus ta Freddie Prinze Jr-ga, kellega tutvus filmi «Eelmise suve saladus» võtetel. Viis aastat pärast abiellumist võttis ta pulma-aastapäeva puhul ka abikaasa perekonnanime.

2009. aastal sündis nende perre tütar Charlotte Grace Prinze ning 2012. aastal poeg Rocky James Prinze. Pärast laste sündis alustas ta toiduettevõttega Foodstirs, mis valmistab küpsetuskomplekte lastele. 2017. aastal andis ta välja ka kokaraamatu.  

Vaatamata väikesele rollile telesarjas «Suure paugu teooria» (2019), pole Gellar alates 2016. aastast ühtegi rollipakkumisi vastu võtnud, kirjutab Business Insider.

2019. aasta jaanuaris avaldati aga, et Gellar teeb kaasa telesarjas «Mõnikord ma valetan», mis põhineb samanimelisel menukil. Sarja produtsendid on Sarah Michelle Gellar ning Ellen DeGeneres. Sari valmis koostöös Warner Brosiga.

Sarah Michelle Gellar 2019. aastal.
Sarah Michelle Gellar 2019. aastal. Foto: PA Images/Scanpix

Aastate jooksul on Gellar aktiivselt kaasa löönud ka mitmesugustes heategevusorganisatsioonides. «Alustasin sellega seetõttu, et minu ema tegi mulle juba ammu selgeks, et isegi, kui sul pole suurt midagi, saad sa alati mingil moel kedagi aidata,» selgitas näitlejanna. 

«Kunagi oli see raske, sest mul polnud võimalik kuigi palju teha. Ma ei saanud teha enamat, kui annetada raha (telesarja «Vampiiritapja Buffy» filmise ajal, toim) , sest mul polnud aega. Nüüd, kus mul aga lõpuks aega on, on see hämmastav!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles