Vargad viisid Moskvas diktaator Jossif Stalinile kuulunud limusiini (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Jossif Stalin dateerimata fotol
Jossif Stalin dateerimata fotol Foto: /AP/Scanpix

Venemaa pealinnas Moskvas viisid vargad kunagisele nõukogude diktaatorile Jossif Stalinile (1878 – 1953) kuulunud kuulikindla limusiini.

Politsei teatel leidis see ebatavaline vargusjuhtum aset 27. detsembril, kui kuus kurjategijat sisenesid Moskva põhjaosas asuvasse laohoonesse, kus see masin oli, teatab msn.com.

Varaste tegevus jäi turvakaamera videole, mida politsei uurib, et need vargad tabada.

Vene meedia teatel langes varaste kätte 1949. aasta ZIS- 115, mis on ehitatud nii, et see taluks 7.62mm vintpüssi laske ja all plahvatavaid granaate.

RenTV andmetel ei ole seda sõidukit vähemalt 10 aastat kasutatud ning tegemist on ühega 32 masinast, mis Stalini jaoks ehitati.

Need on nelja uksega sedaanid, mis kaaluvad 4 tonni ja mille võimsus on 162 hobujõudu. Mõned sellised on maailma erinevates muuseumides. 

Varastatud limusiini hind rahvusvahelisel turul on umbes 2,8 miljonit dollarit (2,4 miljonit eurot).

Kinnitamata andmetel on Stalini limusiini omanik Ukraina ehitusmagnaadi Ruslan Tarpani ihukaitsejuht.

Politsei leidis kalli auto hiljem ühest Moskva äärelinna garaažist. Ei ole teada, kas vargad üritasid masinat sealt teise kohta viia, Venemaal või isegi välismaal müüa.

Politsei jätkab juhtumi uurimist ning veel ei ole sellega seoses kedagi kinni peetud.

Jossif Stalin (sünninimi gruusia keeles Ioseb Džugašvili; 18.detsember 1878 Gori Gruusia  - 5. märts 1953 Volõnskoje küla Kuntsevo lähedal Moskva oblastis, tänapäeval Moskva) oli Gruusia päritolu Nõukogude Liidu riigi- ja parteijuht. Stalini nime kasutas ta esmakordselt 1913. aastal.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles