Austraalia maastikupõlengu leekides jäi pildile saatana nägu

Inna-Katrin Hein
Copy
Maaastikupõleng Austraalias Victoria osariigis
Maaastikupõleng Austraalias Victoria osariigis Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Austraalias on alates möödunud aasta sügisest möllanud ulatuslikud maastikupõlengud, mida ei ole seni suudetud kuumuse ja kuivuse tõttu kustutada.

Victoria osariigis East Grippslandis Sarsfieldis piimakarja kasvatava farmeri Craig Calverti sõnul oli seal leekides näha saatana nägu, teatab dailymail.co.uk.

Farmeri teatel jäädvustas ta sõber põlenguõudust, kui märkas leekides talle vastu vaatamas irvitavat nägu, mille tõttu ta pisut ehmatas.

Sõber näitas talle, mis ta pildile sai ja ka tema oli sellest ehmunud.

«Ma ei usu hookuspookusse ja ka saatanasse mitte, kuid see, mida oli kaameras ja fotol näha, võttis tummaks ja seest õõnsaks. Leekides oli tõesti näha saatanat irvitamas,» sõnas Calvert.

Kuuendat põlve talupidaja Calvert kaitses oma farmi põlengu eest 13 tundi, et üha lähemale liikunud tuli seda ei hävitaks. Tema farm oli üks väheseid, mis seal alles jäi. Seda tänu Calvertite pere ennastsalgavale kustutustööle ja viimasel hetkel neile appi jõudnud tuletõrjujatele.

Farmeri sõnul on ta õnnelik, et keegi tema perest ega sõpradest ei saanud selles tulemöllus kannatada ega hukkunud.

East Grippslandi põlengus hukkus üks inimene ja 28 inimest on seni teadmata kadunud.

Maastikupõlengud on kõige võimsamad Queenslandis, Uus-Lõuna-Wales ja Lõuna-Austraalias. Meteoroloogide teatel on kogu Austraalias keskmine temperatuur 40 soojakraadi juures ja seega on oodata veel põlenguid nii juba maastikupõlengute all kannatavates osariikides kui mujal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles