Tõeline kangelane Viieaastane tüdruk päästis tänu nutitahvlile ema elu

Elu24
Copy
Pilt on illustreeriv: tüdruk kasutab iPadi.
Pilt on illustreeriv: tüdruk kasutab iPadi. Foto: picture alliance / Scanpix

Nutikas viieaastane tüdruk päästis insuldi saanud ema elu, kasutades FaceTime'i rakendust isaga ühendust võtmiseks ja abi saamiseks, vahendab LadBible.

Tüdruku isa Damien Galvin oli parajasti teel tööle, kui sa FaceTime'i kõne pisitütrelt Priyalt, kes ütles, et ema Mary Constant on kokku kukkunud.

«Ma tavaliselt ei vasta nendele kõnedele, aga mingil kummalisel põhjusel võtsin ma kõne vastu,» meenutas tüdruku isa juhtunut. Kusjuures, just Damien oli see, kes oli varasemalt tüdrukule õpetanud, kuidas iPadi kasutada ja FaceTime'i kõnesid teha.

«Ta nuttis ja ütles, et emme jõi teed ja on nüüd põrandal ja ei saa püsti tõusta.»

Seejärel keeras väike tüdruk tahvelarvuti ema poole, et näidata isale maas lebavat Mary't. Damien katkestas sedapuhku kohe kõne ja helistas naise õele ja vanematele, kes nende läheduses elavad. 

Vapper tüdruk oskas ka ukse riivi lahti teha, et perekonnaliikmed majja lasta. Nad helistasid kohe kiirabisse ning saabunud parameedikud toimetasid naise haiglasse.

«Kiirabi jõudis umbes neljakümne minuti jooksul ja Mary'ga tegeleti haiglas koheselt. Skaneering näitas, et tal oli insult,» lisas Damien.

«See juhtus esmaspäeval ja teisipäeval kohtusin Mary kirurgiga, ma tänasin teda tehtud tehtu eest, aga tema ütles: «Mind pole vaja tänada töö eest, mida ma iga päev teen. Teil on viieaastane tüdruk, kes on tõeline kangelane.»

«Kirurg ütles meile, et insuldi puhul on aeg ülioluline ja ilma Priyata poleks Mary't täna siin. Ta ei tea seda veel, aga ta on tõeline kangelane.»

Õnneks taastub Mary kenasti - ta räägib ja kõnnib juba ning Damien loodab, et naine lubatakse peagi haiglast koju.

«Ma tean, et me kõik kurdame, et me lapsed on liiga palju tahvelarvutites, ent ta päästis oma ema elu. Ta võib tahvelarvutit kasutada nii palju, kui ta soovib,» lisas tüdruku isa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles