Siivutut preemiat lubav Ameerika kaunitar on heategevuseks kogunud uskumatu summa (1)

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Kaylen Ward
Kaylen Ward Foto: Instagram

Austraaliat laastavad maastikupõlengud, mille kustutamiseks ja tagajärgedega võitlemiseks annetusi kogutakse. Üks kaunitar teeb kõik endast oleneva, et annetusraha kokku ajada, ning seda oma ihu hinnaga.

Ameerika Ühendriikidest pärit Kaylen Ward otsustas teha suure heateo ning anda veel üks põhjus, miks Austraalia põlengute vastu võitlemiseks annetama peaks. Nimelt saab siis kaunitari alasti näha.

«Ma saadan endast palja pildi igale inimesele, kes annetab vähemalt 10 dollarit mõnele neist korjandustest, mis aitavad Austraalia põlengutega,» kirjutas kaunitar laupäeval Twitteris ja lisas stiilinäitena juurde alastipildi, millel varjas strateegilised piirkonnad siiski ära.

Et siivutu preemia kätte saada, võib annetada näiteks Austraalia Punasele Ristile, evakueerimiskeskustele, tuletõrjele, koaalade haiglale vms. Iga annetatud 10 dollari eest saab ühe pildi.

Mõned lingid annetamiseks:

Annetada saavad ka eestlased, kellel on olemas krediitkaart või krediitkaardi omadustega deebetkaart. 10 dollarit on 8,96 eurot.

Pärast annetamist tuleb Kaylenile Twitteris (kasutajale @lilearthangelk) kinnitus saata ning tema saadab vastu alastipildi. Mis veel tähtsam – tehtud on ka suur heategu. Hetkel Kaylen uusi sõnumeid vastu ei võta, kuna eelmised on veel läbi vaatamata.

«Ma nägin nii palju meediakajastust teiste asjade kohta, mis maailmas toimuvad, näiteks kui Jumalaema kirik Pariisis põles ning paljud kirjutasid selle kohta ja annetasid, aga ma ei näinud, et Austraalia jaoks sama oleks tehtud,» selgitas Kaylen, miks ta ettevõtmisega alustas.

Kaylen Ward lubab annetajatele siivutut kingitust.
Kaylen Ward lubab annetajatele siivutut kingitust. Foto: Instagram

Kaunitarile tekitas muret, et kuigi põlengud mõjutavad tervet maailmajagu, ei ole sellele pööratud laialdast rahvusvahelist tähelepanu, vahendas Austraalia väljaanne 10daily. «Inimesed niigi maksavad mu alastipiltide eest, nii et palusin oma jälgijatelt, et nad kasutaks sama raha heategevuseks,» rääkis Kaylen.

Väikesest heateost sai tohutu

Vaid kolme tunniga kogus neiu heategevuseks üle 7000 dollari. «Tahtsin teid kõiki annetuste eest tänada, see on uskumatu, kui paljud on mu säutsule annetustega vastanud. Iga dollar loeb, ma olen nii õnnelik,» rääkis Kaylen laupäeva õhtul tänuvideos.

Ameeriklanna avaldas, et kuna paljud on annetanud korraga üle 100 dollari, on ta piltide asemel saatnud hoopis video.

Kui laupäeva hilisõhtuks oli kogutud üle 20 000 dollari, siis pühapäeva hommikuks oli summa tõusnud juba uskumatutesse kõrgustesse, 100 000 dollarini. Kuna sõnumeid tuli nii palju, võttis Kaylen appi ka assistendid.

«Mu Instagram võeti maha, mu pere jättis mu maha ja kutt, kes mulle meeldib, ei ole selle säutsu pärast enam nõus minuga suhtlema. Aga vahet pole, päästame koaalad!» naljatles Kaylen.

Pühapäeva õhtul teatas kaunitar, et kokku on kogutud 500 000 dollarit ning ta ei saa enam sõnumitele vastata.

Eesti aja järgi pühapäeva varahommikul liitus ettevõtmisega ka modell Jenna Lee, kes kogus enda sõnul ühe õhtuga 16 000 dollarit. Ka tema saadab alastipilte kõigile, kes on annetanud vähemalt 10 dollarit.

Alastipilte jagavad heategevuse nimel ka pornonäitleja Lex, kes on siiani kogunud 7000 dollarit, ja modell Emmy Corinne.

Austraalias on alates möödunud aasta oktoobrist olnud ulatuslikud maastikupõlengud, mis on hävitanud rohkem kui terve Eesti suuruse maa-ala ega näita veel lõppemise märke.

Kolme kuu jooksul on põlengutes hukkunud vähemalt 19 inimest, nende hulgas ka mitu vabatahtlikku tuletõrjujat, vahendas The Guardian.

Austraalia põlengutes on hävinud ligi 6 miljonit hektarit. Suitsupilved Victoria osariigis Bairnsdale'is.
Austraalia põlengutes on hävinud ligi 6 miljonit hektarit. Suitsupilved Victoria osariigis Bairnsdale'is. Foto: Reuters/ScanPix

Sydney ülikooli ökoloogide hinnangul on leekides hukkunud ka umbes 480 miljonit imetajat, lindu ja roomajat, kirjutas Lemmik. Nende hulgas on pea 8000 koaalat, ohus on kängurud, farmiloomad ja isegi loomaaedade asukad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles