Pedofiil Jeffrey Epstein kurtis oma viimases kirjas vanglaolude ja putukate üle

Inna-Katrin Hein
Copy
Jeffrey Epstein juulis 2019 politseifotol
Jeffrey Epstein juulis 2019 politseifotol Foto: Handout ./REUTERS/Scanpix

Ameerika Ühendriikide miljardärist pedofiili Jeffrey Epsteini viimaste elukuude kohta saadi uut infot, kuna New Yorgi Metropolitan Correctional Center vangla kongist, kus teda hoiti, leiti kiri, mis tõenäoliselt on tema viimane sõnum.  

USA meedia teatel kurtis Epstein oma kirjas, et jäi vanglas tundideks duširuumi lõksu, sai kõrbenud toitu ja ta kongis olid hiiglaslikud putukad, kes ronisid ta kehal päeval ja ööl.

Kanali CBS uudistesaade «60 Minutes» näitas fotosid, millel on näha Epsteini kongi ja tema kirjutist.

66-aastast Epsteini süüdistati alaealiste tüdrukute seksuaalses ärakasutamises ja vägistamises. Ta vahistati mullu 6. juulil ja pandi New Yorgi vanglasse, kus ta oli algul ööpäevaringse enesetapujälgimise all. Hiljem käisid valvurid teda kontrollimas iga 30 minuti tagant.

Sellest hoolimata leiti ta 10. augustil oma kongist surnuna, ta oli end lina abil üles poonud.

New Yorgi Metropolitan Correctional Center vangla, kus Jeffery Epstein 10. augustil 2019 surnuna leiti.
New Yorgi Metropolitan Correctional Center vangla, kus Jeffery Epstein 10. augustil 2019 surnuna leiti. Foto: Spencer Platt/AFP/Scanpix

Pärast Epsteini surma kirjutati, et tema «vägistamisklubisse» võis kuuluda rida tuntud mehi, kaasa arvatud USA president Donald Trump, USA ekspresident Bill Clinton ja Briti prints Andrew.

Ametlikel andmetel tegi Epstein enesetapu end üles puues, kuid kohtupatoloog Michael Badeni sõnul on tal infot, et ta võidi mõrvata. Sellele viitavad ta kaela- ja peavigastused.

Epsteini vend Mark palkas Michael Badeni uurima, kas ta venna surmaga võis olla seotud midagi kriminaalset.

«Kiiresti langetati otsus, et Epstein tegi enesetapu, kuid minu andmetel on ta surnukehal märke, mis viitavad kuritegevusele. Ta kaelaluud murdusid nii nagu murduvad poodutel, mitte enesetapu teinutel. Epsteinil oli räpaseid andmeid kuulsate ja mõjuvõimsate meeste kohta ning need mehed kartsid, et Epstein võib kohtus midagi neid kahjustavat öelda. Seega tuli temast lahti saada,» lisas Baden.

Kohtupatoloogi sõnul on kummaline seegi, et valvurid, kes pidid tema eest vastutama ja teda kongis iga poole tunni tagant vaatamas käima, ei teinud seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles